Jan en Peter zijn het ervaren gezicht van De Keuken van Pijnacker bij Plus Sabine Zondag.
Jan en Peter zijn het ervaren gezicht van De Keuken van Pijnacker bij Plus Sabine Zondag.

Slager Peter en kok Jan vinden draai bij Plus Sabine Zondag

Actueel 410 keer gelezen

Pijnacker - Welk moment van de dag je ook binnenwandelt bij Plus Sabine Zondag in Pijnacker, slager Peter Assenberg en kok Jan Bos van De Keuken van Pijnacker, zijn vol enthousiasme aan het werk. Ze hebben hun draai in de lokale supermarkt aan het Hazelaarplein helemaal gevonden.

De keuken is kok Jan Bos wel toevertrouwd. Hij werkte zo’n twintig jaar in de horeca. “Ik ben onder andere chef-kok geweest en bedrijfsleider”, vertelt hij. “Ik vind het een prachtig vak, maar de tijden zijn met een gezinsleven moeilijk te combineren. Als kok bij Plus Sabine Zondag kan ik toch blijven doen wat ik het liefste doe, maar dan overdag!”

Slager Peter Assenberg beaamt dat. Hij had jaren een eigen slagerij, maar de reistijd en alle drukte eromheen, besloot hem de zaak te verkopen. Nu kan hij zich dicht bij huis helemaal concentreren op zijn vak! Peter: “Wij verkopen alles wat je ook bij een keurslager kunt kopen. “Maar dan beter en goedkoper”, grapt Jan tussendoor. “Maar het is wel zo”, zegt Peter meteen.

Zo werken ze met het Beter Leven-keurmerk en wordt er ook biologisch vlees aangeleverd van Hoeve Biesland uit Delfgauw. “En dat proef je!”, vervolgt Jan die met het vlees van Peter de heerlijkste gerechten maakt. Er staan gemiddeld zo’n twintig gerechten op het menu bij Plus Sabine Zondag in Pijnacker. Allemaal met verse producten gemaakt. Van de bekende stampotten tot een heuse wereldkeuken met onder andere Surinaamse roti, Indiase maaltijden, curryschotels, maar ook Thais en Singapore-style noodles.

Jan en Peter zijn inmiddels goed op elkaar ingespeeld. Sterker nog, ze kunnen elkaar bij vakantie vervangen. Dat is natuurlijk een geruststellende gedachte. Wanneer ze over eten praten worden ze allebei erg enthousiast. Zo somt Peter graag nog even op wat hij allemaal in de slagerij verkoopt. “Natuurlijk al het dagelijks vlees, zoals runder- en speklappen, stoofvlees, gehakt, maar ook eigen specialiteiten zoals allerlei reepjes, gemarineerde biefstukken en zelfgemaakt shoarmavlees.”

Kant en klaarpakjes en andere niet verse producten komen er bij het tweetal niet in. “Het is ook belangrijk om niet te zout te koken. Zeker ook voor een kwetsbare, oudere doelgroep is dat helemaal niet goed. Vers, dat vind ik belangrijk”, benadrukt Jan.

De Keuken van Pijnacker kent een zeer hoge kwaliteit voor een vriendelijke prijs. Complimentjes van klanten zijn er dan ook volop. “Laatst kreeg ik nog een leuke opmerking van een Indonesische dame dat mijn Rendang zeker een 9 krijgt”, zegt Jan die zelf gek is op Aziatisch eten.

Het tweetal heeft het erg naar hun zin bij Plus Sabine Zondag in Pijnacker. “We krijgen echt heel veel vrijheid in ons werk. Sabine is dan ook een hele fijne werkgever.” Jan en Peter nodigen iedereen uit om eens wat te komen proeven in de slagerij.

Overigens verkoopt de slagerij ook verse vis uit Scheveningen. Maar liefst vijf dagen per week wordt er een nieuwe lading vis gebracht vanaf de afslag in de haven. “Dat is toch fantastisch”, besluit Jan.


- advertentie -

Uit de krant

Uit de krant