Afbeelding

Eerste paal voor nieuw bedrijfspand Blijleven

za 30 okt 2021, 20:13 Actueel

Blijleven Mechanisatie & Constructie gaat binnen Pijnacker verhuizen van de Ambachtsweg op Boezem West naar een nieuwe locatie op Boezem Oost. Naast AWETA hebben pa Jan en zoon Patrick Blijleven 7.000 meter grond gekocht waar bouwbedrijf Bruijnes uit Alphen a/d Rijn het komende driekwart jaar een 4.000 vierkante meter groot bedrijfspand met kantoor gaat bouwen.

Dat is heel wat meer dan de 1.100 vierkante meter die Blijleven in het huidige pand heeft. Daar is de onderneming gevestigd sinds 1992. De hoeveelheid werk van het bedrijf is toegenomen en daarbij zijn de machines en de constructies steeds groter geworden. Blijleven is ooit begonnen aan de Berkelseweg, die te vinden is in het verlengde van de Katwijkerlaan. Blijleven heeft als bedrijf twee takken: mechanisatie en staalconstructie. Vroeger was de mechanisatie vooral gericht op de boeren in de omgeving. Tegenwoordig heeft die tak met name hoveniers, loonwerkers, stratenmakers en ook wel aannemers en gemeenten als klant. Het gaat om voertuigen en apparaten zoals tractoren, shovels, bosmaaiers, kettingzagen, trilplaten, enzovoort. Het is pa Jan Blijleven die de mechanisatietak runt.

De tweede tak is de staalbouw: trappen, hekwerken en ander stalen objecten. Die afdeling is in handen van zoon Patrick die bouwkunde heeft gedaan op hbo-niveau en goed kan meedenken met onder meer aannemers en bouwers. Het was heel grappig dat het slaan van de eerste paal onder leiding van heier Wim Ekelmans vrijdagmiddag een half uurtje werd uitgesteld, omdat er bij het bestaande bedrijfspand een klant stond die natuurlijk eerst even geholpen moest worden. En omdat Jan en Patrick Blijleven vonden dat alle medewerkers erbij moesten zijn, op het moment dat Jeanette Blijleven-Kreft de paal ging slaan, werd het programma gewoon even omgegooid. Eerst een overdekt drankje en hapje in de tent van Het Witte Paard en daarna de eerste paal. Toen iedereen er was, sloeg Jeanette – de vrouw van Jan en de moeder van Patrick – de achttien meter lang paal met ferme klappen de grond in. Daarna was het in de partytent van Het Witte Paard nog een heel tijdje heel gezellig. 

Als dank voor haar werk kreeg Jeanette – die zelf altijd in de gehandicaptenzorg heeft gewerkt – van bouwer Peter Bruijnes een mooie bos bloemen. Het is niet geheel toevallig dat Bruijnes als bouwer is uitverkoren. Dat is een bouwbedrijf waarvoor Blijleven regelmatig staalbouwmaatwerk uitvoert en levert. Onlangs nog voor een appartementencomplex in Den Haag. Blijleven werkt over het algemeen veel met vaste relaties. Zo is Van Etten belast met het grondwerk. 

Het nieuwe bedrijfspand zal ergens in de zomer van 2022 klaar moeten zijn. Net voor ‘de bouwvak’ zou mooi zijn, aldus Patrick en Jan Blijleven die ongeveer twintig mensen in dienst hebben. Dat zijn er vier keer zo veel als in 1992 toen de onderneming verhuisde van de Berkelseweg naar de Ambachtsweg.

Uit de krant