Foto: Cok van den Berg
Foto: Cok van den Berg

Koninklijke Onderscheiding voor professor uit Pijnacker

Actueel 3.023 keer gelezen

Burgemeester Francisca Ravestein heeft vrijdag een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Prof. Dr. Jaap van den Herik. Jaap ontvangt de onderscheiding Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Deze onderscheiding is hem uitgereikt tijdens zijn afscheidssymposium.

Jaap was hoogleraar Recht en Informatica aan de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen van de Universiteit van Leiden. Zijn bijdrage aan de wetenschap ligt op het terrein van de rechtsinformatica en kunstmatige intelligentie. Door zijn energie, inzet en nauwe betrokkenheid op deze wetenschapsgebieden draait Nederland nu in de wereldtop mee. Jaap heeft een indrukwekkende lijst van publicaties op zijn naam staan en is nationaal en internationaal een veelgevraagd spreker.

Naast zijn werk als wetenschapper vond hij ook tijd voor onbezoldigde activiteiten. Zo was hij medeoprichter van het Max Euwe Centrum en een bekend schaakjournalist. Jarenlang is hij lid geweest van de Stichting Socrates. Als ere-hoofdredacteur is hij nog steeds actief bij de Computer Games Association.

Uit de krant

Uit de krant