Logo telstar-online.nl
<p>Waar je voorheen alleen activiteiten in de Bieslandse polder en klein Delfgauw kon beleven, wordt nu ook de Delftse Hout erbij betrokken </p>

Waar je voorheen alleen activiteiten in de Bieslandse polder en klein Delfgauw kon beleven, wordt nu ook de Delftse Hout erbij betrokken

Bieslanddagen dit jaar in een nieuwe jas en op negen locaties

  •   keer gelezen   Actueel

Er is in onzekere coronatijden, toch goed (evenementen)nieuws te melden. De bekende Bieslanddagen vinden op 4 en 5 september 2021 namelijk weer plaats. Het wordt een bijzondere natuureditie op maar liefst negen locaties. 

In 2019 besloot het bestuur van stichting Bieslanddagen, Jan Duijndam, Joke van der Kraan en Rob Brandenburg, dat het tijd was voor vernieuwing. De Bieslanddagen groeide uit tot een evenement dat met mooi weer 8000 bezoekers per dag trok. Een groot succes voor een evenement dat grotendeels door vrijwilligers werd georganiseerd. Zoveel bezoekers in de polder is fantastisch, maar er waren ook een aantal aandachtspunten die om vernieuwing vroegen. De polder van Biesland ligt in Buytenhout-west, waar dat jaar met 150 betrokkenen was gewerkt aan een gebiedsvisie over de toekomst van o.a. de polder. Jan, Joke en Rob wilde dat de Bieslanddagen de kernwaarden zouden versterken en daarom besloten ze dat er in 2019 geen Bieslanddagen zouden zijn om na te denken hoe dat goed zou passen. In februari 2020 schoof Evelien Olyslagers aan om samen met het bestuur een vernieuwde Bieslanddagen te organiseren, maar ook u weet dat die plannen binnen een maand stil kwamen te liggen door corona.

“Gelukkig hebben we vorig jaar kleinschalige Bieslanddagen kunnen organiseren. Het was natuurlijk ontzettend jammer dat we onze plannen voor een vernieuwde Bieslanddagen moesten uitstellen, maar de poldertocht voor kinderen, het culinaire theater diner Kolder in de polder, het klassiek concert in de koeientuin en de kerkdienst in het Stiltegoed, waren fantastisch om te kunnen organiseren. Vele mensen hebben daarvan genoten”, vertelt Evelien.

Bieslanddagen 2.0
Jan, Joke, Rob en Evelien hadden goede hoop dat 2021 het jaar kon worden voor de Bieslanddagen 2.0 en zijn al vroeg begonnen met het uitwerken van nieuwe ideeën. De ideeën zijn ontstaan in samenwerking met de vaste mensen die er ieder jaar weer voor hebben gezorgd dat je als bezoeker volop kon genieten van verschillende activiteiten in de polder. Jan: “Dit jaar maken we vooral gebruik van de ruimte die er is. Waar je voorheen alleen activiteiten in de Bieslandse polder en klein Delfgauw kon beleven, wordt nu het Delftse Hout erbij betrokken. Dit was natuurlijk vanzelfsprekend doordat het coronavirus daarom vraagt, maar eigenlijk was het één van de eerste ideeën die vorige jaar op tafel kwam. Op deze manier houden we goed rekening met de zes kernwaarden van de gebiedsvisie Buytenhout-west.”

Wat is er te doen dit jaar?
Je kunt dit jaar negen locaties bezoeken en iedere locatie heeft een eigen thema zoals Waterpret, Ontspannen en Onthaasten, Natuur, Dierenpret en Duurzaamheid en Natuurlijk in het wild. Je kunt er ook dit jaar weer leuke natuur activiteiten beleven en iedereen is welkom, van jong tot oud. Je kunt er kanoën en suppen, polsstokspringen, creatief bezig zijn, een natuurvoorstelling bijwonen en natuurlijk is er ook weer een Buyten-markt met streekgebonden producten. “Nieuw dit jaar is ook de wandelroute die je kunt lopen. We delen de verhalen van onze achtertuin en ondertussen loop je langs alle leuke activiteiten van de Bieslanddagen”, zegt Rob tot slot.

Bekijk www.bieslanddagen.nl en volg de Bieslanddagen op Facebook en Instagram om het gehele programma de aankomende tijd te volgen. Wij kijken er weer naar uit om twee fantastische dagen te beleven en zet 4 en 5 september alvast in je agenda.

Meer berichten