Logo telstar-online.nl
<p>Melissa en Michelle Pestel in de keuken in Nootdorp waar voor beide winkels verse maaltijden worden bereid.</p>

Melissa en Michelle Pestel in de keuken in Nootdorp waar voor beide winkels verse maaltijden worden bereid.

Slagerij Pestel één jaar actief in Nootdorp

  •   keer gelezen   Actueel

Het is alweer meer dan een jaar geleden dat keurslagerij Pestel aan het Paradeplein in Nootdorps de slagerswinkel overnam. Melissa Pestel keek vorige week positief terug op het eerste jaar dat door corona niet eenvoudig was. Ook de andere werkwijze van Slagerij Pestel was wennen. Zeker voor de drie medewerksters die Slagerij Pestel overnam van de vorige eigenaar: Miranda, Marina en Petra.

Melissa wil het tweede jaar gebruiken om de winkel verder uit te bouwen. Ze is zeker niet ontevreden over de resultaten van het eerste jaar, maar het kan natuurlijk altijd beter. De winkel in Nootdorp is de winkel van de familie Pestel die in Leiden woont en in Leiderdorp al 25 jaar een winkel heeft, in De Winkelhof. De komst van een tweede zaak had zeker te maken met het feit, dat de drie kinderen van het slagersechtpaar Albert en Nicolette Pestel besloten om ‘toch het slagersvak in de te gaan’ en zo het familiebedrijf te versterken.

Behalve over Melissa die 26 is, hebben we het over Michelle die 24 is en Dylan die 21 lentes telt. Melissa, die de winkel in Nootdorp runt, vertelt dat zij en haar zus qua beroep eerst andere ideeën hadden. Iets met kinderen of iets met haar. Uiteindelijk besloot Melissa toch naar de Slagers Vak Opleiding te gaan waar ze het vak van voor tot achter heeft geleerd, gedurende een periode van zes jaar. Het afgelopen jaar heeft ze nog aanvullende cursussen gedaan, onder meer gericht op het leren leidinggeven. Ze zegt zelf dat ze daar duidelijk stappen in heeft gezet. Michelle heeft naast de slagersopleiding ook een traiteursopleiding gedaan en is binnen het bedrijf belast met het prepareren van verse maaltijden, soepen en salades. Dit gebeurt in de keuken achter de winkel in Nootdorp. Daar wordt van alles bereid voor beide winkels.

De werkwijze van Slagerij Pestel is dat de medewerkers om half acht ’s morgens beginnen om heel veel producten vers te bereiden. Behalve de drie al genoemde medewerkers die in dienst waren van de vorige eigenaar, zijn er ook twee medewerksters bij gekomen. Dat zijn Anita en Alyssa. Een breed assortiment vers bereide kwaliteitsproducten. Dat is grofweg het doel waarmee Slagerij Pestel aan de weg timmert. Zoals gezegd begint de werkdag om half acht ’s morgens. De winkel gaat om 8.00 uur open maar op dat moment gaat het voorbereidende werk nog even door.

Melissa Pestel vindt het prachtig dat ze van haar ouders de kans heeft gekregen om in Nootdorp haar eigen winkel tot ontwikkeling te brengen. Haar pa en ma runnen de winkel in Leiderdorp. Alleen op woensdag is pa Pestel in Nootdorp. Dan kan hij meteen de vinger aan de pols houden en voor Melissa is de woensdag haar vrije dag. “Dat heb je wel nodig. We maken lange dagen en het is hard werken. Ik doe het graag. Het is leuk om met je eigen familie te kunnen werken en de slagerij is gewoon een prachtig veelzijdig vak.”

Melissa vertelt dat Slagerij Pestel werkt met ‘eerlijk vlees’ van dieren die een goed leven hebben gehad. De koeien zijn afkomstig vanuit de regio, namelijk van de gebroeders De Koning aan de Kleihoogt in Berkel. “We vinden het heel belangrijk dat we kwaliteit leveren en dat onze producten honderd procent zuiver en betrouwbaar zijn. We zijn er ons heel goed van bewust dat het eten van vlees voor veel mensen steeds meer iets is waar ze bewust over nadenken en mee bezig zijn. Veel mensen eten niet iedere dag vlees; des te meer is het van belang dat het vlees en alles wat daarmee samenhangt kwalitatief hoogwaardig en heel smaakvol is, zodra je het wel eet.”

Slagerij Pestel heeft net de landelijke acties achter de rug die samenhingen met ‘75 jaar keurslagerij Nederland’. Daarom is Melissa nog niet heel erg bezig geweest met ‘acties rondom één jaar Slagerij Pestel in Nootdorp’. “We gaan het zeker nog vieren, zoals we het ook mooi vinden dat er weer wat meer kan na een lastige coronatijd. Veel mensen vinden het leuk om weer de barbecue aan te steken, dus daar gaan we ons deze zomer zeker op richten. En verder loopt alles goed door. We hebben een heel breed pakket in onze winkel!”

Meer berichten