Afbeelding

Special Olympics brengt inline skating naar Nootdorp

Actueel 728 keer gelezen

Nootdorp - Zaterdag 12 juni is de skeelerbaan bij de Nootdorpse IJsclub het terrein voor inline skating als onderdeel van de Special Olympics. 

De Special Olympics Nationale Spelen worden iedere vier jaar georganiseerd voor mensen met een verstandelijke beperking. De Special Olympics zouden aanvankelijk in juni 2020 worden georganiseerd, plaats van handeling Den Haag. Ruim 2.500 sporters met een verstandelijke beperking zouden de strijd met elkaar aanbinden in een 30-tal verschillende sporten. Echter, door de corona-crisis kon het evenement vorig jaar geen doorgang vinden en ook dit jaar heeft de organisatie op het laatste moment besloten om de Special Olympics in zijn geheel als wedstrijd af te gelasten. In plaats van echte wedstrijden worden er nu op kleine schaal clinics en trainingen georganiseerd.

Zo ook in Nootdorp, waar de skeelerbaan bij de Nootdorpse IJsclub aanstaande zaterdag het terrein is van het inline skaten. Inline skaten is een relatief kleine sport en is voortgekomen uit het rolschaatsen, maar tegenwoordig wordt het in Nederland meer gezien als een variant van het schaatsen op ijs. In Nootdorp komen zo’n 30 sporters uit voornamelijk Utrecht en Almere aan de start. Omdat het wedstrijdelement weg is gevallen zullen de sporters in de ochtend een clinic volgen. Hier zijn ook jeugdige skeeleraars van de Nootdorpse IJsclub bij aanwezig. Na de lunch zullen de deelnemers in actie komen tijdens testritten, waar zij zich uiteraard van hun beste kant willen laten zien.

In verband met de nog steeds geldende corona-maatregelen zijn toeschouwers op het terrein van de Nootdorpse IJsclub niet toegestaan en worden de regels van het RIVM toegepast. Het terrein rondom de Nootdorpse IJsclub is zaterdag afgezet en parkeren is niet mogelijk. 

Uit de krant