Logo telstar-online.nl
<p>Het oudste en het jongste lid slaan een symbolisch eerste paaltje, onder toeziend oog van voorzitter Peter de Jong. </p>

Het oudste en het jongste lid slaan een symbolisch eerste paaltje, onder toeziend oog van voorzitter Peter de Jong.

DSVP hergebruikt en herbouwt tribune

  •   keer gelezen   Actueel

Pijnacker - Eerst was het helemaal niet de bedoeling om de oude tribune langs het nieuwe hoofdveld op De Groene Wijdte te herbouwen. Bij de ‘verdraaiing’ van het hoofdveld in de zomer van 2020 zou de gemeente de sloop voor haar rekening nemen. Een paar dagen voordat die operatie zou beginnen, trok DSVP-vrijwilliger Hans van Rheenen aan de bel.

“Ik had het er met een paar mensen bij DSVP al eens over gehad: de constructie van die tribune is nog zo goed, die kan nog tientallen jaren mee”, aldus de voormalige middenvelder van DSVP 1 die vanwege zijn bikkelaarsmentaliteit jaren is toegejuicht vanuit de tribune die DSVP en Oliveo eind jaren zeventig samen hebben geplaatst.

Hans weer: “Ik was een jaar of achttien en ben nu zestig. Dus dat moet ruim veertig jaar geleden zijn. Destijds werkte ik bij kassenbouwer Job Kouwenhoven en die zei tegen mij: ga jij vandaag eens mee helpen met de bouw van de tribune. Zo gezegd zo gedaan. Ik was er destijds dus al bij en ken die tribune van binnenuit. Wist dus ook dat-ie qua constructie nog in prima staat verkeerde.”

Intussen is Hans afgekeurd qua werk – hij heeft onder meer nieuwe knieën en nieuwe heupen – maar hij kan in een rustig tempo nog wel allerhande vrijwilligerswerk doen bij DSVP.

Hans belde voorzitter Peter de Jong met het voorstel: zullen we de tribune netjes demonteren en hergebruiken. Peter de Jong nam contact op met Rob Warringa van de gemeente en zo werd binnen heel korte tijd samen met de sloper op het laatste moment besloten de tribune te ‘recyclen’.

Intussen is het zo ver. Bouwer Hoebee uit Bergschenhoek heeft vorige week de palen geslagen en vrijdag werd een symbolisch paaltje geslagen door het oudste en het jongste lid van DSVP. Dat zijn Arie Hoogerdijk die onlangs negentig werd en de vierjarige Sep Boshoven.

Voordat die handeling werd verricht, hield Peter de Jong een positief verhaal. Hij ging nog even in op het proces van het draaien van het hoofdveld. Uit oogpunt van verkeersveiligheid en uitbreiding van de parkeerfaciliteiten is in 2020 het hoofdveld een kwartslag gedraaid en daarvoor moest de tribune dus wijken. Er is meteen ook een modern kunstgrasveld van gemaakt met kunstlicht en zelfs een camerasysteem zodat DSVP straks de wedstrijden live kan uitzenden. 

Omdat de vrijwilligers van DSVP de tribune zelf weer gaan opbouwen, zijn de kosten relatief beperkt. Het blijft niettemin een grote investering. Het geld is geheel vanuit de club bijeengebracht met donaties en allerlei acties, zoals oliebollenverkoop, carwash, een loterij, een online veiling enzovoort. Dat is zeker in coronatijd een prachtige prestatie. Zoals het twee jaar geleden ook al bijzonder was dat DSVP de kantine volledig kon vernieuwen met geld vanuit acties.

DSVP floreert en heeft in de coronatijd heel veel ‘onderlinge jeugdwedstrijden’ kunnen spelen. Je zou het niet verwachten, maar de club heeft er 150 (jeugd)leden m/v bij gekregen en zit met donateurs erbij op 1.100 leden.

Voorzitter Peter de Jong prees ook de gemeente voor de voortvarendheid waarmee de oude kunstgrasvelden zijn en worden vernieuwd, ook bij Oliveo en de Hockeyclub Pijnacker. Volgens de voorzitter is dat proces nog niet klaar. De kern Pijnacker groeit snel maar die groei moet binnen de huidige omvang van De Groene Wijdte worden opgelost. Dat betekent per saldo: nog meer kunstgras.

Rob Warringa vertelde vrijdag dat er nu negen voetbalvelden zijn, vijf met kunstgras en vier met gewoon gras. De HCP heeft vier velden, zonder dat er nog een spriet echt gras aan te pas komt. En ook in Nootdorp is de gemeente velden aan het vernieuwen. Bij RKDEO en SV, waar het hoofdveld deze zomer ‘ontgrast’ wordt cq wordt omgebouwd tot kunstgrasveld.

De Groene Wijdte wordt dus volop vernieuwd. Doordat het hoofdveld is gedraaid, is er flink wat ruimte vrijgekomen voor extra parkeerplaatsen. Bij de sporthal van Oliveo wordt de boel opnieuw ingericht en daar speelt ook BSO Skippy nog een rol bij.

Oliveo heeft sinds een aantal jaren een eigen hoofdveld voor de kantine – dat dus recent is vernieuwd – zodat het nieuwe hoofdveld en de tribune exclusief voor DSVP zijn.
Mochten de voetbalclubs ooit samengaan, dan wordt die goeie ouwe tribune vanzelf weer een gezamenlijk project. Dat zal waarschijnlijk niet gebeuren voordat Hans van Rheenen weer aan een nieuw stel knieën en heupen toe is…

Meer berichten