Logo telstar-online.nl
<p>Eva heeft zelf een website gemaakt waarop mensen kunnen abonneren op haar nieuwsbrief, handgemaakte sieraden- en kaartenpakketjes kunnen bestellen of zomaar geld kunnen doneren. Alle beetjes helpen! </p>

Eva heeft zelf een website gemaakt waarop mensen kunnen abonneren op haar nieuwsbrief, handgemaakte sieraden- en kaartenpakketjes kunnen bestellen of zomaar geld kunnen doneren. Alle beetjes helpen!

Eva Wishaupt uit Delfgauw krijgt vijf weken school op volle zee

  •   keer gelezen   Actueel

De 16-jarige Eva Eva Wishaupt uit Delfgauw gaat eind december een studiereis maken in de Caraïben met de organisatie Masterskip waarbij ze samen met ongeveer dertig andere middelbare scholieren en de crew, vijf weken gaat zeilen in het Caribische gebied.

Masterskip houdt educatieve zeilreizen voor leerlingen van 4 havo, 4 en 5 vwo. Tijdens de reis houden de leerlingen hun schoolwerk bij, krijgen ze verbredende en verdiepende lessen, ontdekken ze nieuwe culturen en werken ze aan persoonlijke doelen. Ook geven ze waarschijnlijk een keer les op een school en het lijkt Eva leuk om bijvoorbeeld een sportdag voor de kinderen daar te organiseren. De reis start in Martinique en ze zeilen langs verschillende eilanden. Welke eilanden dit zijn, hangt af van de wind. Komend jaar willen ze graag naar Paramaribo, Suriname. Daar leren de scholieren alles over Suriname en ook over de Nederlandse geschiedenis daar.

De studiereis kost veel geld. Eva heeft zelf een website gemaakt waarop mensen kunnen abonneren op haar nieuwsbrief, handgemaakte sieraden- en kaartenpakketjes kunnen bestellen of zomaar geld kunnen doneren. Alle beetjes helpen! Zondag 9 mei, op Moederdag, gaat ze ontbijtjes bezorgen in Delfgauw. Een ontbijtje bestellen kan via haar website, zie de link aan het einde van het artikel, of scan de QR-code. (Let op, alleen Delfgauw).

Op het schip varen ongeveer dertig leerlingen, tien bemanningsleden en vier docenten mee. Zes dagen van de week hebben de scholieren ’s ochtends van 8.00 tot 12.00 uur zelfstudie met begeleiding van de docenten. Na de lunch is het ‘happy hour’, wat inhoudt dat de muziek hard aan gaat en iedereen de boot moet schoonmaken. Vanaf 14.00 uur heeft de groep een excursie of verbredende en verdiepende lessen en aan het eind van de middag hebben ze ‘sailtraining’, waarbij ze leren zeilen op het schip. Rond 18.00 uur is het diner en daarna gaan de wachten in, om de boot in de gaten te houden. Eén keer per week is het ‘lazy day’ en hebben de scholieren geen school. In de laatste week van de reis nemen de scholieren het schip over. Ze solliciteren vóór die tijd op een functie aan boord, van kok tot stuurman.

Omdat deze reizen vallen onder noodzakelijk educatieve reizen kunnen deze zeilreizen door blijven gaan ondanks de coronapandemie. Wel is het mogelijk dat een schip een week voor de kust moet blijven liggen, als quarantaine periode.

Meer informatie over de studiereis die Eva gaat maken en hoe u haar kunt helpen, kunt u vinden op haar website evaopkoers.wixsite.com/masterskip. Het linkje van haar site staat ook in haar Instagram bio (@evaopkoers). Als u een bedrijf heeft of bedrijven kent die haar willen helpen, kunt u contact opnemen met Eva via haar website, ze zoekt namelijk veel sponsors!


Meer berichten