Help de padden oversteken in Pijnacker-Nootdorp | Telstar Online - Actueel nieuws uit Pijnacker-Nootdorp
Logo telstar-online.nl

Help de padden oversteken in Pijnacker-Nootdorp

  •   keer gelezen   Actueel

Natuurlijk Delfland is op zoek naar 250 volwassenen die willen helpen bij de jaarlijkse paddentrek. Er zijn overzetlocaties in Delfgauw, Nootdorp, Pijnacker, en Ypenburg.

In Delfland zullen tussen half februari en begin april weer vele padden, kikkers en salamanders van hun winterverblijf naar hun voortplantingsplaats trekken. Daarbij moeten ze drukke verkeerswegen over en om te voorkomen dat ze hierbij worden doodgereden zoeken wij paddenrapers om hen veilig naar de overkant te zetten. De padden trekken in het vroege voorjaar van de plek waar ze overwinteren naar een plaats met water waar ze kunnen paren. 

De trek begint meestal eind februari, maar dit hangt ook af van de temperatuur en weersomstandigheden. Het ontwaken uit de winterslaap gebeurt als de gemiddelde temperatuur over een etmaal minimaal acht tot tien graden Celsius is en dat ongeveer drie dagen lang zo blijft. De paddentrek duurt gemiddeld zo’n zes weken.

Opgeven voor Delfland bij Geert van Poelgeest via 06 - 33 00 1742 of per email via afdelingDelfland@knnv.nl. Kijk ook op de website www.knnv.nl/afdelingDelfland.

Meer berichten