Logo telstar-online.nl
<p>Hennie van Eeden met een kopie van het bankafschrift waarop de bijschrijving van &eacute;&eacute;n cent te zien is.</p>

Hennie van Eeden met een kopie van het bankafschrift waarop de bijschrijving van één cent te zien is.

Hennie van Eeden wint één cent bij loterij

  •   keer gelezen   Actueel

Bij en voor zijn cluppie Oliveo kocht vrijwilliger Hennie van Eeden in het najaar een tiental loten inzake de Grote Clubactie die de voetbalvereniging zo’n 2500 euro heeft opgeleverd. En warempel viel de 81 lentes jonge Pijnackernaar in de prijzen. Er werd één eurocent op zijn rekening bijgeschreven.

Achteraf bleek het een foutje. De werkelijke prijs was een abonnement van twee maanden op Book Choice waarbij je per maand een aantal leesboeken mag uitzoeken. “Als die geldprijs een foutje is, zal ik het bedrag wel moeten terugstorten maar er heeft mij nog geen verzoek in die richting bereikt”, zegt Hennie lachend.

Hij kan de humor van het hele geval wel inzien en omdat het toch mooi weer was, fietste hij even naar Nootdorp met het bankafschrift. “Ik heb een aardig verhaaltje voor de Telstar maar als je het niks vindt, even goeie vrienden hoor.”

Dorpsverhaaltjes
Nee Hennie, dit zijn juist mooie dorpsverhaaltjes voor een krantje, dus brand los. Hennie doet zijn verhaal en vertelt intussen dat het weer heel goed gaat met hem nadat hij een vervelende periode heeft gehad met zijn gezondheid. Twee hartoperaties met omleidingen en een kastje dat in actie komt zodra zijn hart er even geen zin meer in heeft.
“Ik fiets veel en als ik per ongeluk een keer van mijn fiets af zou vallen, dan moeten ze me eigenlijk niet gaan reanimeren maar gewoon het kastje het werk laten doen. Maar ja hoe weten die mensen dat. Misschien moet ik eens een bordje om mijn nek hangen met wat tekst en uitleg”, aldus Hennie die met zijn e-bike overal en nergens heen fietst.
Naar het vliegveld bij Rotterdam waar haast niks opstijgt. Naar Hoek van Holland of naar Gouda om naar het oude stadhuis te kijken dat hij nog nooit gezien had.

Mazzel
“Heerlijk joh, dat fietsen. Je komt nog eens ergens, je bent buiten en je blijft er fit bij. Man, ik heb echt mazzel gehad. De laatste keer dat ik niet goed werd, ben ik meteen gereanimeerd door Brian Ruigrok, een fysiotherapeut die zijn hond uitliet en meteen in actie kwam. Nu ga ik twee keer in de week sporten bij MTC De Viergang en dan word ik weer geholpen door Brian. Eerst had ik er niet zo veel idee in maar het is heerlijk. Het leidt af en je bouwt toch weer conditie op”, aldus Hennie die iedere dag nog even bij Oliveo Voetbal gaat buurten terwijl daar toch niet zo heel veel gebeurt.

Hennie van Eeden, heel vroeger banketbakker op de hoek van de Westlaan en de Noordweg, heeft er door de jaren heen heel veel bar- en kantinewerk gedaan. Oliveo blijft altijd zijn cluppie.

Volgend jaar koopt hij gewoon weer Clubactieloten of hij wel of geen prijs wint! (SO)

Meer berichten