Logo telstar-online.nl

Grootste gehaakte kerstboom van Nederland in Pijnacker Centrum!

  •   keer gelezen   Actueel

Pijnacker - Op maandag 23 november is het zover dan gaat de XXL wolwinkel Pera Pasha in Pijnacker de grootste gehaakte kerstboom van Nederland op het Raadhuisplein in Pijnacker neerzetten (start opbouw 8.00 uur. In de middag zal de Kerstboom staan). De gehaakte lapjes in de kerstboom zijn fictief te koop en de opbrengsten hiervan doneert de winkel aan Voedselbanken Nederland.

De kerstboom is gem(h)aakt van vierkanten lapjes van 20 x 20 cm en zal 10 meter hoog worden en een omtrek van 15 meter krijgen. De zogenaamde granny’s zijn gemaakt door de achterban van de wolwinkel via social media, zoals bijvoorbeeld de facebook groep “Crochet Studio” en de bedrijvenpagina van Pera & Pasha op facebook en YouTube. Alle bijna 3000 gehaakte granny’s zijn inmiddels binnen. Deze week wordt de laatste hand aan het vasthaken van de lapjes gelegd door de winkel en een team van vrijwilligers.

Oscar de Bruyn, initiatiefnemer en eigenaar van de wolwinkel Pera Pasha; ‘Bij deze actie zijn de woorden SAMEN en GELIJK heel belangrijk. In een jaar waar Corona en discriminatie gespreksonderwerp nummer één zijn, wil ik juist het tegenovergestelde met deze actie neerzetten. Door met onze achterban SAMEN de ‘grannys’ te haken en ze mee te nemen in dit verhaal, ontstaat er een saamhorigheidsgevoel, waaraan we juist zoveel behoefte hebben in deze rare tijden. We hebben bewust voor de kleur groen gekozen, maar hebben onze volgers zelf de kleuren groen laten kiezen. Groen is groen of het nu lichtgroen of donkergroen is. Elke kleur groen is GELIJK en mag in de boom. De bovenste acht meter zal worden versierd met gehaakte en gebreide ornamenten. De onderste twee meter laten we leeg. Hier kunnen bezoekers van Pijnacker zelf een gehaakte of gebreide kerstbal ophangen”.

Pien de Ruig, bestuurslid Communicatie Voedselbanken Nederland; we vinden dit een enorm sympathieke actie van Pera Pasha. En ook de gedachte erachter is inspirerend. In deze tijden van Corona, waarbij het aantal klanten bij de voedselbank stijgt, kunnen we elke hulp goed gebruiken. We zijn er erg blij mee.”

De granny’s zijn fictief te koop voor €1,-. Men kan ook een haakster sponsoren. Op 15 december hoopt Pera Pasha een bedrag van minimaal €3000 te hebben opgehaald en dit bedrag te doneren/overhandigen aan Voedselbanken Nederland. 

Samen zijn we gelijk en maken we er een mooie kerst van!

Mensen kunnen een lapje “fictief” of meerdere lapjes kopen door geld te storten op een speciaal rekeningnummer: NL82INGB0006132339 t.n.v. Pera & Pasha. Men kan ook geld doneren in de winkel. Hier staat een speciale pot.

Pera & Pasha is opgericht in 2013 als kleine webwinkel aan huis, maar groeide als snel uit tot één van de grootste fysieke wolwinkels van Nederland. Met ruim 300m hebben Oscar en zijn compagnon Ceyhun het breedste assortiment van Nederland en trekken hierdoor klanten van boven Groningen tot onder Antwerpen.

De doelstelling van de voedselbank is tweeledig: het bieden van directe voedselhulp aan mensen die het zelf even niet redden en het voorkomen van verspilling van goed voedsel. Om in aanmerking te komen voor voedsel mag men als alleenstaande, na aftrek van vaste lasten zoals huur, gas, water, licht en verzekering, niet meer dan 230 euro per maand overhouden. Voor gezinnen is de norm ruimer. De voedselbank verwacht dit jaar ruim 50 miljoen producten uit te delen. Het werk wordt gedaan door zo’n 12.000 onbetaalde vrijwilligers. www.voedselbankennederland.nl.

Meer berichten