Zes blote mannen duiken op bij Freerun parkje | Telstar Online - Actueel nieuws uit Pijnacker-Nootdorp
Logo telstar-online.nl

Zes blote mannen duiken op bij Freerun parkje

  •   keer gelezen   Actueel

Even gezellig met mijn zoon (9) naar het Freerun Park in Delfgauw stond op de planning voor dinsdagmiddag. Warme dag, honden mee en op naar het park aan de Karikaatmolensloot. We parkeren de auto op de parkeerplaats naast de Rijksstraatweg, parallel aan de A13.

Wat opvalt is dat de parkeerplaats op dinsdagmiddag erg vol is. Gelukkig vinden we een plek en we volgen de aanwijzingen op het bord. Rechtsaf het looppad op, waar opvallend veel rotzooi ligt. Een opgeblazen prullenbak en gaandeweg heel veel zakdoekjes in het gras en in de bosjes die langs het pad staan.

We lopen rustig verder en zoeken de brug op die naar het Freerun Park loopt. Die zien we verderop en we besluiten verder die kant op te lopen.

Wat we hier vervolgens tegenkomen gaat naar mijn mening echt nergens meer over. We staan oog in oog met een groep van vier volwassen mannen. Op zich geen probleem, ware het niet dat al deze mannen geen kleding aan hebben, afgezien van een cockring. De meesten zijn hevig bezweet, waarschijnlijk niet door de zon. Aan de rechterkant van de bosjes staan nog twee (half)blote mannen.

We zijn direct omgedraaid en weer naar de parkeerplaats gelopen. Mijn zoon vraagt: “Waarom gaan die mensen niet gewoon naar een naaktstrand?” Ik antwoord dat ze daar geen zin in hadden. Terwijl ik op de politie wacht, stappen we de auto in. Helaas is tijdens hun aankomst iedereen weer voorzien van kleding en wordt er niemand aangehouden.

Na bellen met de gemeente Pijnacker-Nootdorp kom ik erachter dat dit een H.O.P is en er een gedoogbeleid geldt voor seks in de bosjes. Ofwel, ze doen er helemaal niets mee.

Ik gun iedereen z’n plezier, wat de seksuele voorkeur ook is. Maar om nou om kwart over vier, op een dinsdagmiddag, met z’n allen seks te hebben in een openbaar park, dat notabene náást een kinderspeelplaats ligt, vind ik echt nergens op slaan.

Jean Paul Verwiel, Delfgauw

Update
Ik ben inmiddels gebeld door de gemeente, die gaat nu alles uitzoeken. Er werd vermeld dat het dus geen gedoogbeleid is. Het mag simpelweg niet. Ze gaat nu uitzoeken wat er gedaan kan worden aan bewegwijzering en of er bosjes weggehaald kunnen worden in het park. Dat het meer open is, zodat ze niet kunnen verstoppen. Ik ga binnen twee weken met een amtbenaar en een BOA langs om alles daar terplekke door te spreken wat er aan gedaan kan worden om het weer een normaal park te laten worden, aldus Jean Paul Verwiel.

Meer berichten