Emotioneel verhaal agent over melding: “baby onder stroom” | Telstar Online - Actueel nieuws uit Pijnacker-Nootdorp
Logo telstar-online.nl
<p>Foto: archief</p>

Foto: archief

Emotioneel verhaal agent over melding: “baby onder stroom”

  •   keer gelezen   Actueel

Pijnacker - Vorige week werd de politie van Pijnacker-Nootdorp een woning gestuurd, omdat er een baby onder stroom had gestaan.

“Voor ons was het een melding die wij niet eerder hadden gehad en wij wisten eigenlijk ook niet wat ons te wachten stond. Een ding is zeker: probeer rustig te blijven want straks moeten wij gaan handelen. Een collega in opleiding sprong bij ons in het voertuig. Wij hebben hem aangegeven dat hij zich moest voorbereiden op de hevige emoties van de ouders. Dit kan zo pijnlijk zijn. Dit weten wij vanuit onze eerdere ervaringen”, vertelt de dienstdoende agent.

“Met optische en geluidssignalen, maar wel met een rustig gevoel, reden wij naar de woning. De moeder stond ons buiten op te wachten en vroeg ons mee naar binnen. Daar zat het kleine hummeltje bij papa op schoot. Het kindje had hard gehuild voordat wij ter plaatse kwamen en had nu enorm de hik. Er waren op het eerste gezicht geen andere lichamelijke kenmerken dat hij onder stroom had gestaan. Als het kindje bij bewustzijn is en liefdevol bij zijn vader of moeder zit, laten wij de situatie zoals die op dat moment is. Onze bevindingen dat het kindje continu de hik had gaven wij door aan de meldkamer zodat het medisch personeel een inschatting en een hulpplan kan maken.”

“Het kindje werd op een gegeven moment slap en dat veranderde de situatie voor een kort moment. Het medisch personeel die op dat moment binnen kwam kon de juiste hulp bieden. De baby werd in de woning onderzocht, maar voor verder onderzoek (scan’s) werd de kleine man vervoerd naar het ziekenhuis. Alles leek in orde, maar voor de zekerheid verbleef hij ter observatie een nachtje in het ziekenhuis. Wij hebben oog voor de hele situatie, voor de ruimte, de stekker waardoor het kindje onder stroom heeft gestaan maar ook zeker voor de ouders. Het viel ons op dat deze ouders rustig overkwamen. Uit ervaring weten wij ook dat de buitenkant niet altijd overeenkomt met de binnenkant van de mensen. Meerdere malen gaven wij de ouders complimenten en motiveerden wij hun zo door te gaan zoals zij op dat moment deden. Dit gaf hun een gevoel van kracht.”

De volgende dag komt er een melding bij ons binnen van de moeder die graag met ons in contact komt om ons te bedanken. Wij kiezen ervoor om niet terug te bellen maar het persoonlijk contact op te zoeken door langs te gaan. De moeder gaf aan dat het goed gaat met de baby. Ook gaf zij aan dat de situatie een behoorlijke impact heeft gehad en was blij dat wij in rust konden helpen. De moeder heeft kwaliteiten ervaren waarvan zij niet wist dat zij daarover beschikte: rustig blijven. Ik wist niet dat ik dat kon, want ik ben juist een heel gevoelig mens, vertelde ze.”

“De moeder vertelde dat de buurtbewoners enorm betrokken waren en dat gaf de ouders een heel fijn gevoel. “Het doet ons goed te weten dat mensen voor elkaar klaar staan in situaties waarin je elkaar nodig hebt. Super! De locatie waar de traumahelikopter was geland is vanuit de woning van de ouders zichtbaar. Het is confronterend om die plek te zien gaf de moeder aan. De moeder weet de juiste hulpverlener te vinden als dit gevoel haar blijft belemmeren in haar dagelijks functioneren. Vandaag kwam moeder langs aan het politiebureau ons team te bedanken. Helaas zonder haar aller liefste zoontje. Hij heeft de waterpokken en bleef thuis. Ze wil ouders adviseren om alle elektronische apparaten uit het zicht te plaatsen. Haar zoontje had de stekker van de decoder uit het apparaat getrokken en in zijn mond gestopt waardoor hij onder stroom kwam te staan. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Met een beertje voor de kleine man is moeder weer terug naar huis gegaan”, aldus de diender.

Meer berichten