Logo telstar-online.nl
Door de gasten werd volop genoten.
Door de gasten werd volop genoten.

Zonnebloemgasten amuseren zich tijdens high tea

  •   keer gelezen   Actueel

De Zonnebloem Nootdorp heeft onlangs besloten, rekening houdend met de 1,5 meter samenleving, de activiteiten weer op te starten. Uiteraard is er gedurende de afgelopen maanden geprobeerd zo goed als mogelijk de contacten met de gasten te onderhouden. Zo kregen alle gasten enige maanden geleden een heerlijke chocolade Zonnebloem overhandigd. 

Nadat de coronaregels iets versoepeld werden zijn alle gasten bezocht en is aan hen een Zonnebloemplantje uitgereikt. Tijdens de contacten gaven veel gasten aan dat ze de coronaperiode als een vervelende en eenzame tijd hebben ervaren. De gasten lieten ook blijken dat zij de aandacht van de Zonnebloemvrijwilligers enorm waardeerden. Ook door deze relatief kleine acties bleek toen al dat iedereen, ook de vrijwilligers, weer toe was aan een leuke activiteit waarbij de gasten en vrijwilligers samen konden zijn. 

De Zonnebloem Nootdorp had al begin dit jaar het idee om een high tea voor de gasten te organiseren. Door een gulle gift van de Kringloopwinkel De Wisselbeker te Nootdorp werd het mogelijk de high tea eigen bijdrage voor de Zonnebloemgasten laag te houden. Kringloopwinkel De Wisselbeker draait geheel op onbetaalde vrijwilligers en heeft als doel door middel van het bevorderen van hergebruik het milieu te ontlasten en met de opbrengst van de verkochte artikelen goede doelen te ondersteunen.

Om de high tea geheel veilig te laten plaatsvinden is er in een vroegtijdig stadium door de bestuursleden Joke Klerk en Leny van der Helm overleg geweest met het Nootdorpse Grand café 1837, gevestigd in een ruim 300 jaar oude boerderij. Een prachtig rijksmonument in het hart van Nootdorp. In de 19de eeuw woedde er een felle brand in de dorpskern van Nootdorp waarbij het voorstuk van het pand geheel afbrandde. In 1837 werd het pand herbouwd. Aangezien nagenoeg alle gasten van de Zonnebloem Nootdorp graag bij deze high tea aanwezig wilden zijn, is al snel besloten om de high tea te laten plaatsvinden op twee middagen. Er zijn goede afspraken gemaakt over de opstelling van de tafels en de looproutes, zodat de high tea geheel veilig was voor alle gasten en vrijwilligers. De gasten vonden het heel fijn in een gemoedelijke sfeer weer de bekende en de nieuwe plaatsgenoten te kunnen spreken.

De vijf gangen high tea was pure luxe. Door de gasten werd genoten van diverse soorten thee, een soepje naar keuze, diverse luxe broodjes, gevolgd door een hartig hapje en diverse zoete gerechten, om te eindigen met advocaat met slagroom. Gezien de vele positieve reacties van de gasten tijdens en na afloop van de high tea blijkt dat het erg op prijs gesteld wordt dat er door de Zonnebloem Nootdorp weer activiteiten georganiseerd worden.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Emmy Remmerswaal tel. 015-2220247

Meer berichten