Afbeelding

Aandacht voor verkeersveiligheid tijdens Schoolbrengweek

Actueel 689 keer gelezen

Pijnacker - Van 14 tot en met 18 september is de Schoolbrengweek. Zoveel mogelijk leerlingen in het basisonderwijs en hun ouders gaan dan lopend of met de fiets naar school.

Dat is leuker, gezonder en goed voor de verkeersveiligheid. Om het belang van fietsen en veilige schoolroutes te onderstrepen fietste wethouder Ilona Jense donderdag 17 september een eindje mee met de fietslessen van de Josephschool uit Pijnacker.

De meeste ouders en kinderen gaan al vaak lopend of op de fiets naar school. Hiermee leveren zij al een mooie bijdrage aan de verkeersveiligheid van henzelf en anderen. Lopen en fietsen heeft nog meer voordelen: het is gezond en beter voor het milieu. En bovendien is lopen en fietsen gewoon erg leuk! Tijdens de Schoolbrengweek worden ouders en kinderen aan het begin van het schooljaar nog eens extra uitgedaagd om zoveel mogelijk lopend op fietsend naar school te gaan.

Werken aan veilige schoolroutes
De Schoolbrengweek is een onderdeel van het programma SCHOOL op SEEF. Hierin werken alle gemeenten in de regio, waaronder Pijnacker-Nootdorp, en een groot aantal scholen samen aan goede verkeerseducatie, veilige schoolroutes en een veilige schoolomgeving. Meer weten? Kijk op www.schoolopseef.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant