Logo telstar-online.nl
Dorp in actie

Geef de Mwereni-gemeenschap hoop en voedsel

  •   keer gelezen   Actueel

Pijnacker-Nootdorp - De afgelopen jaren is de Mwerenischool ondersteund door verschillende basisscholen in onze gemeente: de Mariaschool, Keizerskroon en de Johannesschool in Pijnacker en ook het Spectrum in Delfgauw. Voorzieningen als: schoon water, toiletten, een bibliotheek en het verstrekken van micro krediet zijn gerealiseerd en versterken de basisschool en haar gemeenschap. Onlangs kwamen er noodkreten voor ondersteuning in de vorm van voedselpakketten, waar de stichting ‘Wij Steunen Kenia’ in overleg met sponsoren gehoor aan heeft gegeven.

Door de coronacrisis en de opgelegde lockdown staat het leven in Kenia sinds maart vrijwel stil. Voor de mensen betekent dit een dramatisch verlies van inkomen, omdat Kenia geen sociaal vangnet heeft zoals in Nederland. Daarnaast is de oogst in het gebied volledig mislukt door het slechte weer. Het Kwale district, waar de Mwerenischool staat, is een arm gebied in Zuid-oost Kenia. 

Marlies Bles van Wij Steunen Kenia: "Zoals onze contactpersoon aldaar ons deze week schreef: This is the hardest worst time ever in Mwereni and Kenya in general with no hope for farm harvest due to the continued harsh weather with no rainfall. (Het is de zwaarste periode ooit in Mwereni en Kenia in het algemeen zonder hoop op oogst vanwege het aanhoudende barre weer zonder regenval)."

De stichting ‘Wij Steunen Kenia’ heeft tot nu toe ook geholpen in de coronacrisis door mondkapjes en zeep te leveren en door het betalen van de salarissen van 4 leerkrachten die geen inkomsten meer hadden, omdat ze door de ouders betaald werden. De opbrengst van statiegeld flessen bij Albert Heijn Ackershof wordt grotendeels gebruikt voor deze salarissen. Een leerkracht liet hen weten: From me and my family: we are grateful for what the Foundations is doing for us (van mij en mijn familie: wij zijn dankbaar wat de Stichting voor ons doet).

"We hebben dus gelukkig ook geld kunnen vrijmaken voor het kopen van voedselpakketten, waarmee 240 gezinnen uit de Mwereni-gemeenschap weer een maand vooruit kunnen. Dit zijn voornamelijk families waarvan de kinderen op de Mwerenischool zitten. Het was een logistiek ingewikkeld project, maar we zijn blij dat het gelukt is om het voedsel op de uitdeelplek bij de school te krijgen. We hopen door deze actie de families bij de Mwerenischool door de moeilijke Corona-periode te loodsen."

"Helpt u ons de komende maanden ook mee? Elke gift, hoe klein ook, is meer dan welkom, maar voor bijvoorbeeld 15 euro helpt u een gezin een maand aan eten. Op onze site www.wijsteunenkenia.nl staat een directe link naar onze donatiepagina op geef.nl Ook kunt u uw bijdrage storten op rekening NL78RABO0347111599 t.n.v. Stichting Wij Steunen Kenia (vergeet dan niet uw (email)adres te vermelden). Alvast heel hartelijk bedankt: Asanta Sana", aldus Marlies.

Meer berichten