Logo telstar-online.nl

Wie gaat gewilde wethouderspost opvullen?

  •   1465 keer gelezen   Actueel

Pijnacker-Nootdorp - Dat de vrijgekomen wethouderspost, na het vertrek van Hanneke van de Gevel, in handen blijft van de lokale partij Eerlijk Alternatief is niet honderd procent zeker. 

Eerlijk Alternatief zoekt momenteel naar een kandidaat voor deze functie, maar andere partijen zien ook kans om in het college aan te schuiven. Dit wordt publiekelijk niet gezegd, maar in de wandelgangen worden al partijen en namen genoemd. De VVD lijkt hierin - als grootste partij - een doorslaggevende stem te hebben.

Onder andere politica Marieke van Bijnen van Progressief Pijnacker-Nootdorp wordt genoemd als adequaat kandidaat. Onze redactie vroeg de huidige fractievoorzitter van Progressief Pijnacker- Nootdorp, een samenwerkingsverband tussen de PvdA en GroenLinks, of ze beschikbaar is voor deze post.

"We zitten op dit moment nog middenin wat ons is overkomen. En zijn nog niet bezig met de opvolging. Wij vinden het verstandig dat de VVD als grootste partij, een voorstel doet over het te doorlopen proces. We hebben in onze gemeente een raadsbreed programma, dus een opvolger kan uit alle partijen komen", zo laat Marieke weten.

Meer berichten