Uitslag van de poll op het Instagram-account van Telstar Online.
Uitslag van de poll op het Instagram-account van Telstar Online.

De 1,5 meter maatschappij is een lastige opgave

Actueel 1.783 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - De een houdt zich strikt aan de 1,5 meter voorwaarden en de ander vindt het allemaal maar overdreven. De 1,5 meter maatschappij is een lastige opgave, zo blijkt uit een peiling op de social mediakanalen van Telstar Online.

Sinds half maart gelden in ons land diverse gedragsregels die erop gericht zijn het aantal contacten met anderen te reduceren (bijvoorbeeld 1,5 meter afstand houden). De regels moeten er verder toe bijdragen dat tijdens contacten met anderen het coronavirus niet wordt overgedragen (hygiënemaatregelen). 

Maar werkt dit in de praktijk ook echt? Houden mensen zich netjes aan deze regels? Bij bedrijven en veel winkels worden de regels door medewerkers en bezoekers zo goed als het gaat in acht genomen, maar hoe handhaaf je deze regels met je eigen familie, bekenden en vrienden?

Op de Facebookpagina, het Instagram en Twitter-account van Telstar Online hebben wij daarom de vraag gesteld: Heeft u de indruk dat mensen zich (sociaal en maatschappelijk) nog serieus aan de coronamaatregelen houden? De uitkomst geeft een beeld dat de teugels sociaal en maatschappelijk behoorlijk zijn losgelaten. Honderden mensen vulden de polls in.

Een arts laat desgevraagd aan Telstar Online weten dat alles min of meer valt of staat met de datum 15 juni. "Dan zijn we 14 dagen verder na het openstellen van onder andere terrassen en dergelijke. Het is afwachten of vanwege die versoepeling wij een piek gaan zien. De openstelling van de scholen heeft in Nederland overigens amper nieuwe opgeleverd, dus dat geeft hoop."

Uitslag op de Facebookpagina van Telstar Online.

De uitslag van het Twitter-account Telstar Online.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant