Laurens, Julian en Daniël samen met moeder Fleur Vriend.
Laurens, Julian en Daniël samen met moeder Fleur Vriend.

Delfgauwse huisarts Fleur Vriend haalt duizenden euro's op voor KiKa

Actueel 862 keer gelezen

Delfgauw - In januari van 2020 is huisarts Fleur Vriend uit Delfgauw begonnen met het opzetten van een loterij voor KiKa. De loterij, die we ook een aantal maal benoemd hebben in de Telstar/Eendracht, is een enorm succes geworden en liep begin april 2020 af. 

Ondertussen heeft de loterijtrekking plaatsgevonden, helaas door de coronamaatregelen zonder een mooie benefietavond, maar het is niet anders. Ook hebben ondertussen alle prijswinnaars persoonlijk (of via de post) hun prijs overhandigd gekregen van Fleur en haar kinderen. "We hadden een visnet gemaakt waarmee we de prijzen op een veilige anderhalvemeter afstand konden overhandigen aan de winnaars. Beetje gek natuurlijk om de winnaars niet gewoon een hand te kunnen geven, maar iedereen was gelukkig evengoed heel blij met hun prijs."

Naast de opbrengst van de lotenverkoop, hebben er ook nog collectebusjes gestaan bij de locaties van Bakkerij van Maanen in Pijnacker en Delfgauw en bij apotheek Keijzershof, apotheek Beckers en apotheek Delfgauw. In deze busjes is ook nog mooi bedrag bij elkaar verzameld. Het eindbedrag dat opgehaald is met de loterij en deze kleine collectebusjes is nu dan ook bekend. In totaal is er 8237 euro bij elkaar opgehaald. "Een schitterend bedrag voor KiKa", zegt Fleur.

Nu is logischerwijs de meest gestelde vraag aan Fleur: gaat die marathon in New York nog wel door dit jaar? "Op dit moment is de marathon nog niet officieel afgelast, maar de kans dat dit zal gaan gebeuren is natuurlijk wel aanwezig. November klinkt nog ver weg, maar komt al snel dichtbij en dus bestaat er een reële kans dat de marathon niet door zal gaan dit jaar. Er is echter vanuit KiKa ook al hierover nagedacht en er zijn afspraken gemaakt mocht de marathon dit jaar niet doorgaan door het coronavirus. Als de marathon van New York 2020 afgelast wordt, dan zal ik hem in 2021 alsnog voor en met KiKa lopen. Het bedrag dat nu al opgehaald is, gaat uiteraard gewoon mee naar volgend jaar."

Dank
Fleur Vriend wil graag nogmaals alle mensen bedanken die op enige manier bijgedragen hebben aan de actie en hiermee KiKa gesteund hebben in hun strijd tegen kinderkanker: "En daarnaast natuurlijk extra aandacht en een diepe buiging naar alle ondernemers die belangeloos een prijs beschikbaar hebben gesteld. Dank voor jullie steun aan KiKa Just BBQ & Tapas Delfgauw, Café du Midi Delfgauw, Dirk van den Broek, Fysical Delfgauw, Etos Delfgauw, De Stompwijkse kaasboer, Aardbeienboer Haasbroek, Bob’s Grill, Albert Heijn Delfgauw, Verhage Delfgauw, Gall&Gall Delfgauw, Visspeciaalzaak Pronk, Bakkerij van Maanen Delfgauw, The Emerald Forest Delfgauw, Slagerij Gillemans, Plus Sabine Zondag, Mariam Massage en Therapie Delfgauw, RoBoWeb Pijnacker en Van der Valk Den Haag-Nootdorp!"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant