Afbeelding
Houd afstand!

Inwoners juichen krijtactie gemeente toe

Actueel 1.728 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - De gemeente Pijnacker-Nootdorp ontving de afgelopen tijd signalen van inwoners die zich zorgen maakten over het feit dat mensen onderling onvoldoende afstand houden. Het ging dan met name om wandelaars, fietsers, wielrenners, skeeleraars, hardlopers, etc. die elkaar passeerden zonder de afstand van 1,5 meter in acht te nemen. 

"Met een zonnig paasweekeinde voor de boeg willen we als gemeente aandacht vragen voor deze 1,5 meter. Daarom zijn we vandaag begonnen om op drukke punten in onze gemeente een duidelijke geheugensteun aan te brengen", vertelt Robert Berk van de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

De actie blijkt een groot succes! "Complimenten, duimpjes omhoog, ‘wat goeeeeddddjes’ en tips vliegen ons om de oren. Inwoners zijn blij met deze actie en denken mee over op welke punten er volgens hun nog meer moet worden gespoten. Kortom, de actie kan op steun rekenen en mag met recht een succes worden genoemd", vervolgt hij.

Op dit moment is de boodschap onder andere aangebracht bij de Dobbeplas, fietspad molen de Vang, het Zoef-fietspad en de stations Nootdorp en Pijnacker-Centraal. De krijtspray die ze gebruiken is (vanzelfsprekend) milieuvriendelijk. Het is een markeringsverf op kalkbasis die geen planten en dergelijke aantast. Levensduur van enkele dagen tot weken, afhankelijk van de weersinvloeden. Dus hopen dat het nog even mooi weer blijft!

Uit de krant