Afbeelding

Politie: elkaar aanspreken, hoe doe je dat zonder dat de gemoederen hoog oplopen?

Actueel 1.831 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - De lokale politie werd maandag naar een melding gestuurd waar een discussie tussen een aantal personen was ontstaan.

"De discussie was ontstaan doordat men werd aangesproken op bepaald gedrag. De personen die werden aangesproken hadden een andere mening en vonden dat zij respectloos werden behandeld door de tegenpartij. De gemoederen waren hoog opgelopen", zegt een politieman van bureau Pijnacker-Nootdorp.

"Tijdens onze komst waren niet alle betrokkenen meer aanwezig waardoor wij een kant van het verhaal hebben kunnen aanhoren. Een discussie maakt emoties los bij mensen en dat merken wij ook tijdens het gesprek. In deze periode houden wij afstand tijdens het contact met de burgers. Het is heel lastig voor burgers om zich hieraan te houden als zij vol negatieve gevoelens zitten. Automatisch zet iemand een stap in onze richting kennelijk om nog beter gehoord te worden. Op een afstand van 1,5 meter bent u luid en duidelijk voor ons!"

Tijdens het gesprek hebben wij de personen een aantal keren vriendelijk verzocht om afstand te houden. Ondanks dat dit verzoek niet gebruikelijk is tijdens onze werkzaamheden en de personen zich al gefrustreerd voelden, werd hier met begrip mee omgegaan. Fijn om te merken dat personen met negatieve gevoelens óók de kracht hebben om op ons verzoek op afstand te blijven. Het wordt gerespecteerd en dat is zoals het hoort", aldus de politieman.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant