Logo telstar-online.nl

Eteck levert straks energie aan Tuindershof, maar op internet regent het klachten over dit bedrijf

  •   keer gelezen   Actueel

Pijnacker-Nootdorp - De afgelopen dagen zijn klanten van energiebedrijf Eteck massaal in opstand gekomen tegen het bedrijf. Het regent al langere tijd klachten. De gemeente Pijnacker-Nootdorp doet ook zaken met Eteck. Het bedrijf gaat de koude- en warmtevoorziening verzorgen in de wijk Tuindershof. Ook Park van Buijsen wordt aangesloten op Eteck energie.

Telstar-redacteur Martijn Mastenbroek zocht uit wat er loos is en of toekomstige bewoners van de nieuwbouwwijk in Pijnacker zich zorgen moeten maken. In zijn radioprogramma op Den Haag FM gaf directeur Rard Rijcken woensdag tekst en uitleg. "De directie heeft erkent dat er zeker verbeterpunten zijn bij de klantenservice en toegezegd dat er binnen drie weken een kwaliteitsslag wordt gemaakt wanneer het gaat om communicatie naar klanten”, zegt Mastenbroek die de afgelopen dagen is overspoeld met klachten over Eteck. 

“Toch is er nog steeds veel onduidelijk. Neem met project de Waldo Tower in de Haagse Waldorpstraat. Bewoners betalen daar enorme kosten voor een systeem dat aantoonbaar niet werkt. Uit het gesprek met Eteck begrijp ik dat er niet adequaat wordt gekeken of de warmtevoorziening überhaupt wel technisch implementeerbaar is voor een dergelijke woonflat. De bewoners zitten daar letterlijk in de kou en in de zomer is het bloedheet”, aldus Mastenbroek.

Ook met een situatie in Leiden werd de directeur van Eteck geconfronteerd. “Daar zijn de kosten misschien wel marktconform, maar is 60 euro per maand voor een studio van 24 vierkante meter nu echt nog normaal”, vraagt Mastenbroek zich hardop af. Een student nam in de Sleutelstad de proef op de som en zette een jaar lang de verwarming uit. Toch kreeg hij een gepeperde rekening. “Dat zijn toch vreemde dingen. Een echt antwoord op dit soort toestanden heb ik niet gekregen, wel is toegezegd dat het wordt uitgezocht.”

Tot slot vindt Mastenbroek het vreemd dat Eteck niet tot op de eurocent kan laten zien waarom er tariefverhogingen zijn. “Dan moet je ook zwart op wit aantonen waar een verhoging van soms wel 10 euro precies vandaag komt. Dan kun je niet volstaan met alles wordt nu eenmaal duurder”, besluit de radiomaker.

Wethouder Frank van Kuppeveld van Pijnacker-Nootdorp laat in een reactie weten: "In het komende overleg met Eteck, zullen we hen vragen naar hun kant van het verhaal en hoe zaken die nu niet goed gaan opgelost worden, zodat ze in de toekomst niet meer optreden."

Beluister de radio-uitzending hieronder terug.

Meer berichten