Cok en Alie Hogervorst gaan gewoon lekker door
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo telstar-online.nl
Het diamanten bruidspaar met burgemeester Francisca Ravestein in hun nieuwe appartement met voortuintje in Het Helmhuis.
Het diamanten bruidspaar met burgemeester Francisca Ravestein in hun nieuwe appartement met voortuintje in Het Helmhuis.

Cok en Alie Hogervorst gaan gewoon lekker door

  •   1110 keer gelezen   Actueel

Pijnacker - Cok Hogervorst en Alie Mesman waren op 21 december van het oude jaar zestig jaar getrouwd. Ze vierden dat met hun kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden bij Tout le Monde aan de Noordweg in Pijnacker. Dit is een veelgevraagde en populaire ‘bruiloftslocatie’. We horen van de mensen die er hun feestje vieren eigenlijk alleen maar heel lovende verhalen over de gastvrijheid en de kwaliteit van het ‘home’ van Patrick Zoutendijk.

Cok en Alie vierden er tien jaar terug ook hun gouden huwelijk. Destijds kwam wethouder Leo Suijker bij het paar op bezoek om ze geluk te wensen. Nu kwam de burgemeester langs, in Het Helmhuis waar het paar sinds april 2019 met veel plezier woont. Op de begane grond met een tuintje aan de kant van de Meidoornlaan.

En dus niet meer aan de Acacialaan, het huis met de vlinders. Daar woont kleindochter Petra nu met haar partner. Zij was tien jaar geleden bij het bezoek van wethouder Suijker aanwezig en stond toen ook op de foto. Intussen heeft Petra zich ontwikkeld tot vioolbouwer! Kunstzinnigheid zit in de familie. Alie beschilderde heel lang porselein en zoon Nico is beeldhouwer.

Tien jaar terug was Jan Wenteler nog de verslaggever. Jan tekende op dat Cok – officieel is het trouwens Cor - uit Berkel en Alie uit Nederhorst ten Berg (in ’t Gooi) elkaar hebben leren kennen via een broer van Alie. Die had in het leger rijles van Cor en nodigde de instructeur een keer thuis uit. Ze waren gelegerd in Bussum, dus de afstand was te doen.

Cok vond Alie meteen leuk en zonder dat Alie het wist, nodigde haar broer dienstmaat Cok nog een keer bij hem thuis uit en toen was het raak. Ze kregen verkering en dat hebben ze ruim zestig jaar later bij wijze van spreken nog.

Het jonge paar ging wonen aan de Noordweg en voelde zich daar de koning te rijk. Daarna woonden ze vooraan de Overgauwseweg, aan de Geesterwijk in Koningshof en de laatste 23 jaar aan de Acacialaan, niet ver van het centrum. Tien jaar geleden voorspelde Alie al dat ze wellicht in een appartementje terecht zouden komen en dat is nu dus werkelijkheid geworden. Alie en Cok hebben vier kinderen gekregen, vier zoons nota bene: Antoon, Cok, Nico en Arno. Ze hebben vijf kleinkinderen: Petra, Mark en Sandra en Johan en Jeroen.

Cok vertelt dat hij in zijn jeugd aan de Westersingel woonde. Zijn ouders hadden elf kinderen, negen jongens en twee meisjes. Cok was de vijfde. Hij wilde graag timmerman worden, maar voor een opleiding was geen geld. Uiteindelijk heeft Cok allerlei werk gedaan bij diverse werkgevers: bij de kistenfabriek van Hordijk, bij de busonderneming van Bernard van der Meer, bij Bode Halverhout, bij stookolieboer Gerrit van den IJssel en ook in de autobusiness heeft hij gewerkt.

Zijn eindbestemming qua werk was de politie Pijnacker waar hij tot de VUT 13,5 jaar als conciërge werkte. Toen hij 62,5 jaar was, kon hij vervroegd met pensioen. Alie heeft naast de zorg voor het gezin lange tijd bij dierenarts Leezer aan de Delftsestraatweg gewerkt. Cok vertelt dat hij altijd met veel plezier heeft gewerkt. Zeker ook bij de politie.

Alie en Cok blijven zo veel mogelijk actief en in beweging. Jaren lang hebben ze voor de RK-kerk ‘senioren’ bezocht. Samen hadden ze op een bepaald moment 38 mensen te bezoeken. Alie is er mee gestopt en Cok heeft er nog zeven. Mooi en dankbaar werk vonden ze dat. Ze hebben nu nog de zorg voor een alleenstaande nicht van 99 die verder helemaal geen familie meer heeft.

Het paar ziet om zich heen veel familieleden en bekenden wegvallen. Eigenlijk hadden ze daar tijdens op hun huwelijksdag zestig jaar geleden al mee te maken. Er was destijds geen feest, omdat de moeder van Cok net was overleden en de vader van Alie in het ziekenhuis lag. Daarom hebben ze het 25-jarig huwelijk in 1984 wel stevig gevierd en daarna ook de daarop volgende jubilea.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9767773&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227765&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>