Vier nieuwe locaties in beeld voor woningbouw
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo telstar-online.nl

Vier nieuwe locaties in beeld voor woningbouw

  •   11157 keer gelezen   Actueel

Nootdorp - Een aantal inwoners van Pijnacker-Nootdorp is verrast door een brief van de gemeente met daarin een wettelijke mededeling dat er mogelijk gebouwd gaat worden op hun woon- of bedrijfslocatie. Er moeten de komende 20 jaar nog zeker 6000 woningen extra worden gebouwd, zo meldde de gemeente vandaag in een persgesprek. Het gaat om de volgende gebieden: de Oudeweg en de Dwarskade, de Europalaan en de Overgauwseweg, de Rijskade tot aan de Nootdorpseweg en de Balijade, aan de noordkant van de Katwijkerlaan.

Het bericht komt als donderslag bij heldere hemel en moet in het diepste geheim zijn voorbereid door een handjevol ambtenaren. Makelaar Eddy Westmaas werd meteen gebeld door een aantal van zijn klanten. "Ik kom voor mijn klanten op en ben niet per definitie voor of tegen bouwplannen. Wel vind ik sommige locaties opmerkelijk", vertelt hij aan Telstar Online.

De Nootdorpse ondernemer heeft de locaties waar mogelijk plannen zijn voor nieuwbouw op Twitter gepubliceerd. "Ik heb de informatie gevonden in een berichtje in de Staatscourant', zegt hij. Het gaat in totaal om vier gebieden waar zogenoemd voorkeursrecht wordt toegepast. "De Wet voorkeursrecht gemeenten is een Nederlandse wet die grondeigenaars verplicht bij verkoop de grond eerst aan de gemeente aan te bieden", legt Westmaas uit.

"Ze zullen echt niet alle vier worden volgebouwd hoor", stelt hij. "Kijk, de Dwarskade speelt al 20 jaar. Dat is geen nieuws voor mij. Toch zie ik daar niet zo snel gebouwd worden. De tuinders zijn allemaal nog eigenaar van de grond. Het gebied tussen de Europalaan en de Overgauwseweg snap ik wel.. dan sluit je meteen aan bij Tuindershof en hoef je alleen nog maar de weg door te trekken. Daarnaast is 15 jaar geleden al een lap grond in handen gekomen van een ontwikkelaar."

"De Rijskade en de Nootdorpseweg vind ik wel opmerkelijk. Daar zit tuinbouwbedrijf Ammerlaan waar net miljoenen in aardwarmtepompen zijn gestoken. Dat lijkt mij niet realistisch. Maar het meest vreemde is toch wel het gebied de Balijade, een gebied dat nota bene is aangewezen als duurzaam glastuinbouwgebied. Dat begrijp ik echt niet. Mijn vader daarentegen zei jaren geleden al eens dat hij wel de verwachting had dat ze daar willen gaan bouwen."

De bouwdrift van de gemeente is opmerkelijk. Een hoog geplaatste ambtenaar van de gemeente Pijnacker-Nootdorp benadrukte onlangs nog in een vertrouwelijk gesprek met een van onze redacteuren dat Tuindershof en de Scheg het allerlaatste project zal zijn in de gemeente. Dat is politiek zo afgedwongen en min of meer raadsbreed afgesproken. Dit zal dan ook enorme politieke reuring gaan veroorzaken!

Westmaas hekelt deze belofte: "Dat kunnen ze nooit beloven, echt niet. Als je realistisch bent, dan weet je dat er altijd weer gebouwd moet gaan worden. Er is nu eenmaal woningnood." Hij volgt dan ook altijd met veel belangstelling de discussies over enerzijds de roep om woningen, maar aan de andere kant kritiek op het volbouwen van een gemeente.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9767773&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227765&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>