Nootdorper 'kicks ass' in Rotterdamse band
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo telstar-online.nl
Ruben ademt muziek, al vanaf zijn kindertijd.
Ruben ademt muziek, al vanaf zijn kindertijd.

Nootdorper 'kicks ass' in Rotterdamse band

  •   1014 keer gelezen   Actueel

De 'getogen' Delftenaar Ruben Dukker (36) is al twee jaar de frontman, zang/gitaar, van de rock cover sensatie uit Rotterdam, Skinner. Op 8 februari staat de band in Café de Tobbe. Dit gratis toegankelijke concert begint om 22.30 uur.

Door Ruud Stift

Verleden jaar stond Ruben met zijn band in Café de V. Dat was een memorabel optreden. "Ja, op z'n zachts gezegd. Het dak ging eraf, dat was een fantastische avond. Heel veel mensen die er toen bij waren, vroegen ons of we gauw weer in Delft op zouden treden. Nou, die datum staat: zaterdag 8 februari. We spelen drie sets van drie kwartier, dus we zijn rond een uur of 02.00 uur klaar met 'tobbedansen'.

Het repertoire? Radio Veronica 80's en 90's rock covers, de meest foute nummers die je kunt bedenken van bands als Metallica, AC/DC, Bon Jovi, Aerosmith, Van Halen, Queen en vele anderen. In De Tobbe passeren zo'n 40 rocksongs de revue, dus er zit voor iedereen vast wat bij om mee te blèren."

Mini-bariton

Ruben, die muziek in zijn bloed heeft, zong van zijn 8e tot zijn 15e als solist bij De Buddy's. In 1998 stond hij -samen met een andere ex-Buddy, Jody (Bernal) van Deurzen- in de finale van de Soundmixshow. Een jaar eerder noteerde hij, samen met Roy van den Akker (LA The Voices) en Christiaan der Kinderen onder de noemer Mini-Baritons, een TOP 100 notering met de Alberti-klassieker 'De glimlach van een kind'. Hij trad ook op met Peter Tetteroo, in de Raamstraatkerk, en verzorgde vele optredens met Hans van Eijck.

Line-up
Skinner kent de volgende line-up: Robert Cornelisse (gitaar & backing vocals), Edward van der Horst (bass & backing vocals), Bart Verhulst (drums). "Robert heeft nog met Herman Brood getoerd, dus die kent het klappen van de rock' n roll-zweep. Ik ben de benjamin, met het minste randje vet er aan. We treden zo'n twintig keer per jaar op. Repeteren doen we elke week, lekker rommelen met een biertje erbij, in Muziekcentrum Soundcheck in Schiedam. De meeste optredens, zo'n 6 tot 8, verzorgen we in Paddy's (Paddy Murphy's Irish Pub) in Rotterdam."

Nootdorper
Ruben woonde van zijn 7e tot zijn 19e in Delft. Inmiddels heeft hij Nootdorp als woonplaats. "Omdat ik werkzaam ben bij DSM ben ik nog veel te vinden in Delft." Hij zat een jaar op het conservatorium in Rotterdam. "Helaas, dat was mij allemaal veel te streng. Daar stopte ik dus gauw mee. Nu, voor de hobby lekker musiceren met vrienden, is toch het allerleukste. Dat kan ik er -als jonge vader- goed naast blijven doen."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9767773&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227765&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>