Nieuwe rolstoelbus voor Veenhage en Weidevogelhof
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo telstar-online.nl
Veenhage, Weidevogelhof en de Stichting Vrienden van beide locaties hebben in 2018 de handen ineen geslagen om te sparen voor een eigen rolstoelbus.
Veenhage, Weidevogelhof en de Stichting Vrienden van beide locaties hebben in 2018 de handen ineen geslagen om te sparen voor een eigen rolstoelbus.

Nieuwe rolstoelbus voor Veenhage en Weidevogelhof

  •   407 keer gelezen   Actueel

Pijnacker - Onlangs is de nieuwe rolstoelbus voor woonzorgcentra Veenhage uit Nootdorp en Weidevogelhof uit Pijnacker overhandigd. Dat gebeurde op de twee locaties van Pieter van Foreest die de bus zijn gaan gebruiken. Bij Veenhage in Nootdorp en De Weidevogelhof in Pijnacker.

Veenhage, Weidevogelhof en de Stichting Vrienden van beide locaties hebben in 2018 de handen ineen geslagen om te sparen voor een eigen rolstoelbus onder het motto: waar een wi(e)l is, is een weg. Sinds die tijd hebben er op en rond beide locaties ludieke activiteiten plaatsgevonden om geld in te zamelen voor de bus. Het benodigde bedrag is bij elkaar gespaard en 16 oktober was het zover: de feestelijke overhandiging van de rolstoelbus!

Hartverwarmend
Beide woonzorgcentra hebben er vanaf maart 2018 alles aan gedaan om de rolstoelbus zo snel mogelijk bij elkaar te sparen. Er werden wandeldriedaagses, bridgedrives en bazaars georganiseerd. Daarnaast werden koffiezegels gespaard, lavendelzakjes verkocht en waren er nog veel meer hartverwarmende initiatieven van bewoners, medewerkers, familie en iedereen die zich betrokken voelde.
Beide voorzitters van de Stichting Vrienden willen namens de bewoners iedereen hartelijk bedanken die heeft geholpen bij het verwezenlijken van deze droom! Dank gaat ook uit naar de vele particulieren die in allerlei vormen een financiële bijdrage hebben geleverd.

Rolstoelbus
Een rolstoelbus is een bus die aangepast is om ervoor te zorgen dat mensen met een rolstoel comfortabel kunnen reizen. In de rolstoelbus is plek voor meerdere mensen in een rolstoel, dit maakt de bus een ideaal vervoersmiddel voor cliëntuitstapjes. De rolstoelbus maakt het voor de cliënten mogelijk om mee te gaan met leuke activiteiten, zoals bezoekjes aan Blijdorp, kerstshoppen in een tuincentrum en nog veel meer.
Kees van Dijk van de Stichting Vrienden van De Weidevogelhof had woensdag 16 oktober de eer om de bus van Veenhage in Nootdorp naar de Weidevogelhof in Pijnacker te rijden. Kees was jaren lang vrijwillig chauffeur bij De Weidevogelhof en maakt nog wel steeds deel uit van het bestuur van Stichting Vrienden van de Weidevogelhof. Deze stichting ondersteunt regelmatig initiatieven die ten goede komen aan de bewoners van het zorg/verpleegcentrum in de wijk Keijzershof in Pijnacker-Zuid.

De eerste overhandiging was in Nootdorp en daarna vervoerde Kees de bus dus naar Pijnacker waar de overhandiging nog even dunnetjes werd overgedaan. Beide vestigingen van Pieter van Foreest gaan optimaal gebruik maken van de bus, die volgens Kees heerlijk rijdt. De bedoeling is dat valide en minder-valide reizigers met elkaar tegelijkertijd 'op stap gaan'. En dat onder het motto dat het heerlijk is om er even uit te zijn en dat het belangrijk is dat bewoners van een zorgcentrum zo veel mogelijk 'on the run' blijven en leuke dingen mee te maken. De uitdaging voor de mensen bij Veenhage en de Weidevogelhof is om meer leuke uitstapjes te bedenken! Binnenkort hopen we een keer mee te gaan met de bus!


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9767773&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227765&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>