Afbeelding

Oliveo Handbal neemt afscheid van de oudpapiercontainer

Actueel 3.116 keer gelezen

Pijnacker - Moegestreden neemt Oliveo Handbal, met 'weemoed' afscheid van het beheren van de oudpapiercontainer bij sporthal Het Nest aan de Zilverreigerdreef in Keijzershof. Op de Monnikenweg verliep het inzamelen van papier in het verleden nagenoeg zonder grote problemen. De container in Keijzershof is echter de afgelopen jaren vier keer door onverlaten in brand gestoken.

Bovendien stortten medebewoners met regelmaat groot plastic, hout en ander restafval in en rond de container. Gebruikers lieten de deur openstaan waardoor wind vrij spel kreeg in de bak en los papier naar buiten waaide. Op het moment dat de container vol leek, zette men volle dozen voor de open deur, zodat deze niet meer gesloten kon worden. Nat geworden papier is niet geschikt voor recycling. Jeugd dook de container in om met dozen verderop hutten te gaan bouwen.

Inspanningen een bovenlader te krijgen om in ieder geval het wegwaaien van papier te voorkomen, leverden niets op. Een nieuwe plek op de parkeerplaats met meer licht en toezicht bracht ook geen oplossing. De handbalvereniging is daarom tot de slotsom gekomen dat ze de oudpapiercontainer niet meer kan beheren. De opbrengst zou zeer welkom zijn geweest voor de clubkas, maar de winst ging telkens in rook op. De container leverde ergernis en zorgen.

Het bestuur bedankt alle leden van Oliveo Handbal die een bijdrage hebben geleverd aan het beheer van de container: het papier en karton achterin stouwen, papier prikken rondom de bak en de deur sluiten. Ook leiding en kinderen van SkippyPePijN verdienen een pluim; regelmatig ruimden zij weggewaaide rommel op. Oliveo Handbal bedankt ook alle burgers en de scholen van MFA Het Nest die hun papier netjes gescheiden inleverden. Helaas zijn diegenen die wel goed gebruik maakten van de container de dupe; papier en karton wegbrengen naar Oliveo Handbal kan niet meer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant