Een minuut voor tijd het beeld van de wedstrijd met de eindstand op het bord kwam er veel water uit de lucht. Foto en video: David Dilling
VIDEO

Oliveo toont twee gezichten en maakt geweldige comeback

Sport 1.512 keer gelezen

Afgelopen zaterdag speelde Oliveo een uitwedstrijd tegen Neptunus-Schiebroek. Na een goede start met veel druk wisten de spelers van Oliveo uit de mogelijkheden echter geen openingsgoal te maken.

Hierna leek Oliveo de grip op de wedstrijd te verliezen. Knullig balverlies en verlies van tweede ballen waren aan de orde van de dag. Het knullige balverlies leidde tot de openingsgoal van de gastheren. In de daaropvolgende omschakeling werd het 1-0. Na de openingsgoal kreeg Oliveo de controle niet meer in handen tijdens de eerste helft, en zo werd de ruststand 1-0. Beide ploegen zochten de kleedkamer op. Trainer Willem van der Smit zal ongetwijfeld hebben gewezen op de pijnpunten, maar na twee minuten in de tweede helft leek daar weinig van te zien toen Neptunus uit een corner de stand op 2-0 bracht, waarbij de spits ongedekt kon inkoppen.

(Dewi van Wichen was de Gouden wissel afgelopen zaterdag, de eerste helft vooral koud op de bank zoals op de foto van David Dilling te zien is)

Toen Oliveo, nog steeds zoekende naar een oplossing voor de druk naar voren, ook nog tegen de 3-0 opliep uit weer een omschakelmoment, gaf niemand meer veel voor de kansen van Oliveo. Met nog maar 30 minuten te spelen en slecht weer voorspeld, twijfelden de eerste Oliveo-supporters. Dit gold echter niet voor Henny van Eede, die zijn les tegen Berkel al had geleerd. En hij kreeg gelijk.

Ondanks het pessimistische gevoel staken de spelers nog een keer de mouwen op en gingen uit een ander vaatje tappen. Trainer Van der Smit bracht ook wat omzettingen en wissels in, en het leek erop dat Oliveo de grip op het spel ging herwinnen. Niet lang na de 3-0 maakte Bob Ruigrok uit een mooie combinatie met de opkomende Gerald Lagrand de 3-1 en kwam het geloof terug. Met enorme wilskracht en geloof werd de druk opgevoerd. Door doelpunten van Gerald Lagrand (of was het Dewi?) en Dewi van Wichen werd het zelfs 3-3.

Met nog 5 minuten officiële speeltijd werd de stunt compleet. Opnieuw was het Dewi van Wichen die bij een soort scrimmage voor het doel het scherpst reageerde en de bal in het doel werkte: 3-4.

In de laatste minuten gingen de sluizen qua regen nog even open, maar op het veld kon Neptunus geen vuist meer maken. Zo won Oliveo op het einde in een wedstrijd waarin duidelijk werd dat je in deze klasse niet op halve kracht en met minder concentratie een wedstrijd kunt winnen.

Voor de winterstop speelt Oliveo nog twee wedstrijden, te beginnen met de laatste thuiswedstrijd van dit kalenderjaar tegen Verburch uit Poeldijk. Komt allen dat zien, want bij Oliveo is altijd wat te beleven!