Logo telstar-online.nl

Pieter van de Stadt nieuwe burgemeester Lansingerland

  •   keer gelezen   Regio

Lansingerland - De gemeenteraad van Lansingerland heeft besloten Pieter van de Stadt uit Heemstede bij de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor te dragen als eerste kandidaat voor het burgemeesterschap van de gemeente Lansingerland. Dit besluit is genomen op voorstel van de vertrouwenscommissie.

Pieter van de Stadt is sinds 2006 wethouder voor de VVD in de gemeente Heemstede. In zijn portefeuille is hij op dit moment verantwoordelijk voor financiën, verkeer, openbare ruimte en groen. Voorheen was hij onder andere verantwoordelijk voor volkshuisvesting, ruimtelijke ordening, bouwkunde, sociale zaken en economische zaken.

Van 2000 tot 2006 is Pieter van de Stadt senior beleidsmedewerker geweest voor buitenlandse zaken, Europese zaken en energie bij de VVD-Tweede Kamerfractie. Gedurende die periode is de heer Van de Stadt ook assistent geweest voor mr F. Bolkestein bij het Kabinet van de Eurocommissaris voor interne markt en belastingen. Van de Stadt is geboren op 7 november 1968, is gehuwd en heeft vier kinderen.

Installatie
De verwachting is dat de ministerraad nog voor het zomerreces de benoeming zal behandelen. De installatie vindt plaats op maandag 14 september om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis van Lansingerland.

Meer berichten