Het symfonie-orkest van Excelsior speelde heel lekker.
Het symfonie-orkest van Excelsior speelde heel lekker.

Mooie muziekavond in het Stanislas in Pijnacker

Cultuur 1.051 keer gelezen

Muziekvereniging Excelsior organiseerde zaterdagavond 2 maart een mooie muziekavond in de aula van het Stanislascollege Pijnacker.

Het symfonie-orkest van Excelsior trad daar voor de pauze op, nadat het aspirantenorkest van Excelsior het spits had afgebeten. De nieuwkomers van Excelsior lieten onder leiding van dirigent Harry Tazelaar horen dat het met de toekomst van de muziekvereniging wel goed zit. Het hoofdorkest van Excelsior ging vervolgens met een gevarieerd programma vlot door de diverse nummers heen, met op de achtergrond een mooi bijbehorend beeld. Er was zowel ‘zorgwekkende’ muziek - onder meer over de teruggang van de natuur - als ook heel vrolijke. 

Het geheel werd luchtig en vakkundig aan elkaar gepraat door good old Klaas de Vries, wiens echtgenote Nanda deel uitmaakt van het blaasorkest. Na de pauze speelde Concordia uit Berkel, maar toen was de verslaggever al naar een optreden van Oratoriumkoor Cantando vertrokken. Toevallig waren beide concerten op één avond. Dat kan gebeuren! Mensen van Excelsior weten te melden dat ook Concordia het uitstekend deed. De publieke belangstelling was heel behoorlijk en de aula van het Stanislascollege was sfeervol aangekleed en uitgelicht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant