Afbeelding

Langste stormbaan in Zoetermeer, 380 meter met 15 springkussens

Algemeen 2.375 keer gelezen

Iedereen weet het natuurlijk al, maar Attractiecentrum Zoetermeer aan de Wattstraat heeft de naam veranderd in 'Gamecity | Go-Karting'. De nieuwe eigenaar Wim van der Kooij jr. en operationeel manager Ewald Hulleman hebben gigantisch veel werk verzet waardoor het centrum een totale metamorfose heeft ondergaan. En om de vaste klanten en nieuwe mensen te laten zien waar ze, ook in de zomer, toe in staat zijn, gaan ze de grootst denkbare stormbaan bouwen. De stormbaan bestaat uit 15 springkussens en is in totaal 380 meter lang en zal open zijn tussen 14 en 22 juli 2018.

Op de vraag hoe ze op dit geweldige idee kwamen antwoordt Wim: "Ik had dat eens ergens gezien en achter ons gebouw is een prachtige groenstrook, tussen ons pand en de Oostweg, tot aan Bob's Carwash. Die strook is uitstekend geschikt om de grootst denkbare stormbaan op te zetten. We leggen dan een brug over het water, zodat de stormbaan perfect bereikbaar is en zorgen dat alles aanwezig is wat nodig is om dit voor jong en oud tot een succes te maken. Vanaf 1.35 meter mag je er al op. Dus sowieso een leuk idee om met je vader te komen kijken wie het snelst de 380 meter aflegt, maar ik kan mij ook voorstellen dat je met de BSO komt of met je sportteam. Of als je wat ouder bent juist met je vrienden om te kijken wie het sterkst en het snelst is. Je bent al gauw ruim twintig minuten bezig om de hele stormbaan af te werken. Best een hele prestatie denk ik zo", aldus de vastgoedondernemer die wel brood zag in een nieuwe toekomst voor het oude Attractiecentrum en heel veel heeft opgeknapt en aangepast.

Spellen en Sporten
Opgeknapt is niet het goede woord, vanbinnen ziet Gamecity |Go-Karting er spilsplinternieuw en waanzinnig hip uit. Prachtige muurschilderingen, robuust stoer industrieel meubilair met een warme uitstraling door het vele hout dat is gebruikt geven de bar en het restaurant een compleet andere look. Nieuw is de Arcadehal waar je allerlei spelletjes kunt spelen met automaten, zelfs kunt dansen en via de grote schermen achter de bar allerlei soorten sportwedstrijden kunt kijken terwijl je lekker geniet van een heerlijke maaltijd en een drankje. Het heeft de allure van een moderne New Yorkse Sportsbar. Niet zo gek dat ook de F1 volop aandacht krijgt, alle rijders van de teams staan op de muur geschreven en dat legt direct een relatie met waar dit Game Centre groot mee geworden is, het karten.

Van 14-22 juli knallen
De stormbaan wordt zaterdag 14 juli rond 12.00 uur officieel geopend door burgemeester Charly Aptroot. Of hij zelf mee gaat doen, of zijn college- of raadsleden ook deel laat nemen is nog onbekend, maar iedereen die wel de uitdaging aan wil gaan is van harte welkom in die week. Dus wacht niet te lang met het online bestellen van een kaartje. Voor groepsarrangementen kun je altijd even bellen. De toegang is 10 euro per persoon en je kunt deze stormbaan prima combineren met een indooractiviteit of het restaurant. Veiligheid staat voorop. Langs de springkussens staan begeleiders opgesteld die de veiligheid van de deelnemers nauwlettend in het oog houden, er is ook een EHBO-post aanwezig. Logisch, vinden de heren: "Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn, maar we willen iedereen de kans geven om de stormbaan te doen."

Meer weten?
Wil je meer weten over de 38 meter lange stormbaan in de week van 14-22 juli of van de andere leuke activiteiten van Gamecity | Go-Karting? Kijk dan op de website: www.gamecity.nl of op de facebookpagina of op het instagramaccount.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant