Afbeelding

Eerste hulp bij examenstress

Algemeen 945 keer gelezen

De eindexamens komen er weer aan en dat is voor veel scholieren een spannende periode. En hoe blijf je gezond en relaxed zonder dat de stress je teveel wordt? 

Gezonde spanning maakt dat je scherp en alert bent, helder van geest en goed gefocust. Je bent er klaar voor! Je hebt goed geleerd, je maakt het examen en daarna voel je je goed en je kunt weer ontspannen. Je ligt er niet van wakker en bereid je rustig voor op het volgende examen.

Als de stress je echter te veel wordt krijg je allerlei klachten: bijvoorbeeld hoofdpijn, buikpijn, kortademig, hartkloppingen, angsten, slapeloosheid, en je hersenen lijken alles te zijn vergeten. Hoe ga je daarmee om? Wat kun je doen om weer je rust en zelfvertrouwen terug te vinden?

De belangrijkste tip is om vooral goed voor jezelf te blijven zorgen. Ga op tijd naar bed. Doe ontspannings- en ademhalingsoefeningen om de stress in je lijf te verminderen. Focus op positieve gedachten. Wees lief voor jezelf. En als je daar wel een beetje hulp bij kunt gebruiken ben je welkom bij de praktijk van Balance your World. Mijn naam is Lineke Mourits en ik help mensen meer balans te brengen in hun mentale en lichamelijke gezondheid. De komende maand geef ik speciale sessies voor scholieren. Tijdens de behandeling krijgt jouw lichaam en geest een reset. Ik help je je hoofd leeg te maken zodat je relaxed je examens ingaat.

De methode die ik hierbij gebruik heet Access Bars. Tijdens een Bars sessie vertragen de hersenen, komt je zenuwstelsel tot rust en raakt je lichaam ontspannen. Gedachten, gevoelens en emoties worden losgelaten en opgeruimd. En er ontstaat weer ruimte voor frisse ideeën.


Mogelijke bijwerkingen zijn:

  • Meer ontspanning in je lichaam
  • Een opgeruimd hoofd
  • Betere concentratie en focus
  • Heldere gedachten en ideeën
  • Met meer gemak studeren
  • Betere resultaten op school
  • Minder last van faalangst
  • Minder last van perfectionisme
  • Meer energie en daadkracht
  • Verbeterde nachtrust

En wat is er nog meer mogelijk? Je bent welkom in de praktijk in Pijnacker. Geopend op woensdag, donderdag en vrijdag. Een afspraak maak je eenvoudig online, via email of per telefoon. Voor scholieren is de speciale actieprijs 35 euro voor een sessie van een uur (normale prijs 50 euro). En ook volwassenen krijgen nu korting (60 euro per sessie - normaal 90 euro). Geldig tot eind mei 2021.

Lineke Mourits - Balance your World
www.balanceyourworld.nl
info@balanceyourworld.nl
015 2158895 of 06 44908447


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant