Workshop sieraden voor team Wereldwinkel | Telstar Online - Actueel nieuws uit Pijnacker-Nootdorp
Logo telstar-online.nl
Er werden schitterende creaties gemaakt bij Kera Bijoux.
Er werden schitterende creaties gemaakt bij Kera Bijoux.

Workshop sieraden voor team Wereldwinkel

  •   keer gelezen   Actueel

Voor de vrijwilligers van Wereldwinkel Pijnacker is onlangs een medewerkersdag georganiseerd. Deze dag vond plaats bij Kera Bijoux aan de Kerkweg en bestond uit een ochtendprogramma, lunch en een middagprogramma. Tijdens het eerste deel van het ochtendprogramma lichtte een medewerker van Wereldwinkels Nederland de complexe achtergrond van fair trade artikelen toe.

Door een heldere en speelse presentatie is het iedereen duidelijk geworden aan welke criteria een artikel moet voldoen om fair trade genoemd te worden. Tijdens het tweede deel zijn de medewerkers getraind in de omgang met klanten. Dit gaf aanleiding tot hilarische situaties, toen het geleerde met een collega in praktijk moest worden gebracht... Daarna volgde een voortreffelijke lunch, verzorgd door het Ommekantje.

's Middags was er een presentatie door de importeur van Kazuri sieraden, die in de Wereldwinkel verkocht worden. Zij liet een film zien met toelichting over het zeer arbeidsintensieve productieproces van de keramieken kralen van Kazuri. In totaal zijn er 350 – overwegend alleenstaande – vrouwen werkzaam bij Kazuri in Kenia. De naam Kazuri betekent "small and beautiful" in het Swahili.

Na het educatieve deel van de dag heeft elke medewerker – uiteraard met de meegebrachte Kazuri kralen – tijdens een workshop een mooi en persoonlijk sieraad naar keuze gemaakt. Sabina en Geertje van Kera Bijoux zorgden hierbij enthousiast voor de noodzakelijke ondersteuning, extra kraaltjes, gereedschap enz.

Nieuwsgierig geworden? Kom naar de Wereldwinkel (Ackershof 84) en bekijk de uitgebreide collectie sieraden en andere cadeauartikelen. En ben je enthousiast geworden om ook vrijwilliger te worden? Kom langs in de winkel en meld je aan!

Meer berichten