De ‘Pijnackernaren die Armenië’ helpen hadden dit jaar gezelschap van zes mensen van de Rotary Pijnacker-Nootdorp die een landbouwproject gaan uitwerken. (foto Benjamin Aghamalian)
De ‘Pijnackernaren die Armenië’ helpen hadden dit jaar gezelschap van zes mensen van de Rotary Pijnacker-Nootdorp die een landbouwproject gaan uitwerken. (foto Benjamin Aghamalian)

Van Armeniëreis naar Hollandse Haringparty

Actueel 1.507 keer gelezen

De Stichting Pijnackernaren Helpen Armenië is maandag 11 juni teruggekeerd van de jaarlijkse projectreis door Armenië waar in april en mei een 'fluwelen revolutie' plaatsvond waarbij de president na vredige massademonstraties is teruggetreden ten faveure van een nieuwe man die de corruptie gaat aanpakken.

Dat is het grote probleem in Armenië dat de laatste vijftien jaar een behoorlijke economische ontwikkeling doormaakt. Die komt vooral ten goede aan de rijken. Een grote onderlaag blijft straatarm, omdat de machthebbers en de rijken onder één hoedje spelen.

Samen met een vertegenwoordiging van Rotary Pijnacker-Nootdorp hebben de 'Pijnackernaren voor Armenië' een groot aantal projecten bezocht, vooral gericht op verbetering van landbouw, onderwijs, zorg, watervoorziening en behuizing. Nog steeds leven duizenden mensen in gammele containers. Little Bridge zet zich in voor ontwikkeling en hulp aan de armen via concrete projecten die onder meer vanuit 'Pijnacker' financieel worden gesteund.

Rotary Pijnacker-Nootdorp gaat in samenwerking met Rotary Jerevan en Rotary Foundation een landbouwproject proberen te financieren in het dorp Talin. Daar is een coöperatie van 140 kleine agrariërs actief. Deze mensen zijn niet in staat om individueel landbouwwerktuigen aan te kopen, maar gezamenlijk kunnen ze dat wel. Een teken van vooruitgang in Armenië is dat er steeds meer wordt samengewerkt. Een vorm van fondswerving is de jaarlijkse Haringparty Pijnacker. Die is volgende week dinsdag 19 juni bij Tout le Monde vanaf 17.00 uur aan de Noordweg 19 in Pijnacker. Aanmelden kan via: www.pijnackernarenhelpenarmenie.nl Op deze site staat ook per dag het reisverslag!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant