Expositie Luijnenburg en Middendorp

Actueel 48 keer gelezen

Nootdorp - In de bibliotheek van Nootdorp exposeren zij vanaf 21 januari tot en met 1 maart. Tijdens de openingsuren van de bibliotheek kunt u de werken bekijken.

Lucy zit sinds 1999 op cursus bij de Damastbloem en Lies sinds 1989. Beiden volgen daar met veel plezier de cursussen. Voordat Lucy bij de Damastbloem begon, had ze thuis al eens wat zwart-wit tekeningetjes gemaakt in inkt. Daar genoot ze zo van dat ze besloot om les te gaan nemen.

Een van de lessen die Lucy en Lies volgden bij Frank Lips, maakte deel uit van de cursus organisch en dynamisch mandala tekenen. Daaruit vloeide een oefening voort, de zogenaamde vakjesschilderijen, die zij zo leuk vonden, dat Lucy daar een vergroting van heeft gemaakt en Lies een behoorlijk deel van een schetsboek vol kleurde. De grote werken van Lucy zijn met olieverf gemaakt en het was zeer verslavend om daar aan te werken. Verder hangt er een stilleven van een theeservies, een mandala en een werk met waterlelies van haar.

Van Lies hangen er vier schilderijen, allen experimenten. Twee van deze werken zijn gespat, met tandenborstel en spatraam, op een opgepropt vel aquarelpapier. Tijdens het werken, wordt het papier steeds verder uitgetrokken tot het weer plat ligt. Om het zo vlak mogelijk te krijgen, wordt het vel aan de achterkant gestreken.

Voor deze spatwerken heeft Lies in 2007 de waarderingsprijs van de vakjury van de Nootdorpse Kunstroute ontvangen.

In de vitrine liggen boeken waarin beiden met verschillende materialen allerlei opdrachten hebben uitgewerkt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant