Afbeelding

Geen enkel spoor van monumentale sloop bij Hudson

Actueel 5.646 keer gelezen

Pijnacker - Een paar maanden geleden was het het gesprek van de dag. Er werd gesuggereerd dat er mogelijk monumentale onderdelen waren gesloopt tijdens de verbouwing van restaurant Hudson aan de Oostlaan in Pijnacker. 

Handhavers werden erop afgestuurd en de verbouwing werd stilgelegd in afwachting van de benodigde vergunningen. Door alle bureaucratie liep de horecaondernemer grote vertraging op, en de geplande opening rond de kerstdagen werd niet gehaald. 

Maar in hoeverre is er eigenlijk sprake geweest van onrechtmatig slopen of het verwijderen van monumentale onderdelen? De storm is gaan liggen, maar onze redactie wilde toch graag weten wat de gemeente hierover te zeggen heeft. Wat blijkt: er is niets aan de hand geweest. “Zijn er tijdens de sloop en verbouwing, na het afgeven van de omgevingsvergunning, onrechtmatige sloopwerken geconstateerd?”, zo vroegen wij. “Nee,” luidt het antwoord. 

En door wie is dit geconstateerd, ook een vraag die wij aan de gemeente hebben gesteld: “Na het verlenen van de benodigde omgevingsvergunning heeft de gemeente gecontroleerd of de uitgevoerde werkzaamheden volgens de verleende omgevingsvergunning zijn uitgevoerd. Dat was het geval,” zo laat men schriftelijk weten. 

Overigens is ook de lokale monumentencommissie betrokken geweest bij de controles achteraf. Onze redactie heeft destijds geprobeerd helder te krijgen wie er nu precies zitting hebben in deze commissie en hoe men te werk gaat, maar dat blijkt omgeven te zijn door geheimzinnigheid. Wij hopen in de toekomst nog eens een transparant interview te kunnen doen met deze commissie. Kom gerust op de lijn!

Volle bak en veel positieve reacties
Het restaurant draait inmiddels hartstikke goed en het is regelmatig volle bak. Inwoners zijn erg enthousiast en positief over de kaart, de gezelligheid, bediening en sfeer in het voormalige dorpsraadhuis. Meer informatie vind je op: restauranthudson.nl.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant