Het was een zeer gezellig samenzijn bij Ipse de Bruggen waar het college een muur verfde en een high tea voorbereidde. (foto Esther Fotografeert)
Het was een zeer gezellig samenzijn bij Ipse de Bruggen waar het college een muur verfde en een high tea voorbereidde. (foto Esther Fotografeert)

Burgemeester en wethouders steken de handen uit de mouwen

Actueel 905 keer gelezen

Het afgelopen weekend was het weer NL Doet. In het hele land stroopten mensen vrijwillig de mouwen op om bij alle mogelijke organisaties allerhande ‘gewenste’ werkzaamheden te verrichten.

In Pijnacker-Nootdorp en directe omgeving kwamen zo’n 500 mensen in actie. Lucia Visser van het Vrijwilligers Informatie Punt van de Stichting Welzijn en Ondersteuning Pijnacker heeft vrijdag en zaterdag alle locaties afgefietst. Zij doet elders in deze krant verslag van haar rondreis die soms ook net over de gemeentegrens ging. Ze bezocht ook organisaties die wel net niet in de gemeente gesitueerd zijn maar waar mensen uit onze gemeente wel graag gebruik van maken.

Zaterdagmiddag was Lucia bij een van de nieuwere woningen van Ipse de Bruggen aan de Lauwers 43 in Nootdorp. Daar wonen tien tot twaalf mensen met ieder een eigen kamer en daarnaast een gezamenlijke huiskamer.

College
Het College van Burgemeester & Wethouders – althans een grote meerderheid daarvan – was een groot deel van de middag daar actief om samen met de bewoners activiteiten te doen. Burgemeester Björn Lugthart en wethouder Marieke van Bijnen verfden een muur die blijkbaar een beetje kaal was geworden. Trots tot in zijn tenen en vingertoppen liet de burgemeester het resultaat van zijn arbeid zien. En jawel hoor: hij zou zo aan de slag kunnen bij Soeterbroek Schilders of bij Toussaint Kleurmakers!

Intussen waren de wethouders Peter Hennevanger en Frank van Kuppeveld druk met het bereiden van een zeer gevarieerde high tea. Ook hier werkten, dachten of spraken de bewoners mee. Geheel in de lijn van de bedoeling: een gezamenlijke activiteit met de nodige sociale interactie.

Wethouder Bart van Straten had andere verplichtingen en wethouder Hanneke van de Gevel andere bezigheden. Zij kwam nog net op tijd voor het fotomoment en zij had ook meteen volop interactie met diverse bewoners, die ze nog kent uit een vroeger werkend leven. Van de Gevel is ooit voor de zorg en voor Ipse dat toen nog Craeyenburch heette opgestegen vanuit het zuiden naar het noorden; naar Nootdorp dus. De mensen vonden het prachtig om haar weer te ontmoeten.

Uiteindelijk werd het zo laat dat de collegeleden geen tijd meer hadden om mee te eten, zodat de bewoners waarschijnlijk twee dagen lang hebben kunnen genieten van een heerlijk College High Tea!


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant