Afbeelding

Prominenten te gast bij de familie Ballemaker in skybox bij ADO

Actueel 2.284 keer gelezen

Ook in onze gemeente geniet voetbalclub ADO van aanzienlijke populariteit, en regelmatig bezoeken inwoners uit Pijnacker-Nootdorp en Delfgauw wedstrijden van ADO. Afgelopen maandagavond speelde ADO tegen Dordrecht, beide teams hoog geplaatst en nog in de race voor promotie. Journalist Martin Reitsma was te gast in de skybox van de Winston Leisure Group, eigendom van de familie Ballemaker. Hij beleefde een opwindende wedstrijd en sprak met diverse prominenten, waaronder de burgemeesters van Den Haag en Zoetermeer, Jan van Zanen en Michel Bezuijen. Hieronder volgt zijn sfeerimpressie.

Door societyjournalist Martin Reitsma

De wedstrijd tussen ADO en FC Dordrecht, aangekondigd als een topper in de Keuken Kampioen Divisie, was inderdaad meeslepend. Het trouwe ADO-publiek steunde hun favoriete club vanaf de tribunes met passie en overtuiging. Helaas stond Dordrecht al na een half uur spelen met 0-2 voor. Alex Schalk bracht diep in de eerste helft de spanning terug met de aansluitingstreffer naar 1-2. In de tweede helft ontvouwde zich een intens gevecht voor de drie punten. Groot was de Haagse opluchting toen Daryl van Mieghem prachtig raak schoot vanaf de middenlijn, waardoor het 2-2 werd en alles mogelijk bleef. Helaas moest ADO genoegen nemen met een punt, waardoor ze derde blijven op de ranglijst. De komende wedstrijden zijn cruciaal voor ADO om promotie naar de eredivisie af te dwingen, een doel waar de club, de trouwe aanhang en Den Haag al lange tijd naar verlangen.

De familie Ballemaker ontving prominente gasten in hun skybox, waaronder de burgemeesters van Den Haag en Zoetermeer

In de skybox van onder andere ondernemers en ADO-sponsoren Harry, Ineke en Marco Ballemaker was het een aangenaam samenzijn met tal van autoriteiten en prominenten uit Den Haag en naburige gemeenten. Iedereen genoot van de gastvrijheid. De eigenaren van de Sir Winston Leisure Group, strategisch partner van ADO Den Haag, zorgden ervoor dat hun gasten niets tekortkwamen. De Haagse burgemeester Jan van Zanen, zijn collega uit Zoetermeer Michel Bezuijen, voormalige topvoetballers Guus Haak en Lex Schoenmaker, zanger Lou Prince, oud-minister Hilbert Nawijn, zakenman Tony Tetro en ADO-erelid en voormalig voorzitter Jan Lobel behoorden tot de gasten van de familie Ballemaker. De wedstrijd bleef tot het einde spannend, met een enthousiaste burgemeester Van Zanen die ADO verbaal én met gebaren aanmoedigde en juichend reageerde op de treffers.

De familie Ballemaker toonde opnieuw hun gastvrijheid in deze prachtige skybox. Niemand kwam iets tekort. Er waren broodjes met diverse lekkernijen en de drankjes waren uitstekend. Tijdens de pauze trad zanger Lou Prince op en zong enkele van zijn hits. De sfeer was uitstekend. Guus Haak en Lex Schoenmaker haalden herinneringen op aan hun glorieuze voetbalcarrière bij ADO en Feyenoord. De Italiaanse Hagenaar Fred pakte een gitaar en zong samen met Lou Prince de bekende melodie “L’Italiano” van Toto Cutuno. De Sir Winston Leisure Group, met merken als Queens Casino en Sir Winston Fun & Games, was goed zichtbaar in het Bingoal Stadion als sponsor van ADO.

Burgemeester Van Zanen genoot zichtbaar van de wedstrijd

Na afloop vroeg ik burgemeester Van Zanen hoe hij de wedstrijd had ervaren. Van Zanen antwoordde: “Ik heb genoten van de wedstrijd. Na de 2-0 achterstand had ik mijn twijfels, maar bij de aansluitingstreffer naar 2-1 en vooral bij de formidabele gelijkmaker van Daryl van Mieghem - een wereldgoal vanaf de middenlijn - geloofde ik weer in een overwinning. Het was spannend en meeslepend, en ik zat regelmatig op het puntje van mijn stoel. Ik bewonder de vastberadenheid van ADO, hoe ze zichzelf herpakten en er vol voor gingen. Hoewel het jammer is dat ze niet hebben gewonnen, heb ik toch volop genoten van de wedstrijd, de Haagse supporters en de gezelligheid in de skybox. Ook mijn collega uit Zoetermeer, Michel van Bezuijen, was positief en vertelde: ‘Ik geniet ervan dat ADO dit seizoen zo goed meedraait in de top van de Keukenkampioen Divisie. Ik zie ze op enig moment echt wel terugkeren in de eredivisie, waar ADO thuishoort. Deze wedstrijd bleef tot het laatst spannend en onderhoudend, en net als mijn collega Van Zanen heb ik ervan genoten.’ Op 15 maart speelt ADO uit bij Telstar, en we hopen natuurlijk de drie punten mee naar Den Haag te kunnen nemen om aansluiting te behouden bij de top.”


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant