Cantando met solisten en het Dordts Kamerorkest in de Dorpskerk.
Cantando met solisten en het Dordts Kamerorkest in de Dorpskerk.

Volop energie en power bij Cantando in de Dorpskerk

Actueel 1.115 keer gelezen

Een heerlijk concert met energie en power. Dat gaf zaterdagavond 2 maart het Pijnackerse Oratoriumkoor Cantando in de Dorpskerk.

Een kleine zestig zangers en zangeressen zongen prachtige muziek van onder meer Mendelssohn, Vivaldi en Franck. Dit gebeurde onder de rustige en heel duidelijke leiding van Sabine Geerlof-Van de Zande, de eerste vrouwelijke dirigent in de 114 jaar jonge historie van Pijnackerse koor dat vroeger Hallelujah heette.

Het koor werd begeleid door het Dordrechts Kamerorkest met onder meer de Pijnackerse Julia Bart in de gelederen. Als organist was Alexander Prins actief. Hij begeleidde meteen na de pauze de twee solisten van de avond, de sopraan Elma van den Dool en de alt/mezzosopraan Liesbeth van der Loop bij muziek Lobgesang van Mendelssohn. Het concert werd afgesloten met Psalm 42 van Mendelssohn, dramatische muziek waarbij sopraan en koor elkaar afwisselen en versterken. De mannen van Cantando en sopraan Elma van den Dool voerden een boeiende muzikale conversatie, met vervolgens een slotkoor waarbij ook de vrouwen en de instrumentalisten los gingen!

Het concert viel bij het talrijke publiek heel goed in de smaak, getuige het enorme enthousiasme waarmee koor, solisten dirigent en musici werden overladen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant