Het bewuste vuurwapen.
Het bewuste vuurwapen.

Politie arresteert jongen met nepvuurwapen

Actueel 2.894 keer gelezen

Pijnacker - Onlangs heeft de politie een minderjarige aangehouden in Pijnacker. De jongen had een nepvuurwapen op zak.

De politie kreeg die bewuste avond een vrij heftige melding binnen dat iemand op een feestje in Pijnacker een vuurwapen zou hebben doorgeladen. De politie ging met meerdere eenheden ter plaatse; agenten trokken voor de veiligheid kogelwerende vesten aan. 

Op de plek van het feestje ziet de politie buiten een groepje van vijf jongeren in de leeftijd van vijftien à zestien jaar. Ze roepen de jongens aan: “Politie! Staan blijven! Laat jullie handen zien!” Eén voor één worden de jongens gecontroleerd. Als de laatste jongeman aan de beurt is, neemt hij plotseling de benen. Tijdens een achtervolging te voet ziet een agent die achter hem aan rent dat de verdachte een zwart voorwerp weggooit. Hij hoort dat een metaal voorwerp de grond raakt. Hij blijft achter de verdachte aanrennen. Na een lange achtervolging in het donker, is de agent de verdachte kwijt. De omgeving wordt dichtgezet en de tuinen en stegen in de omgeving worden doorzocht. Uiteindelijk blijkt dat de jongen zich schuil houdt in een tuin. Hij is uiteindelijk aangehouden met behulp van een stroomstootwapen, die de agent op de verdachte richtte. De ouders van de jongen zijn ingelicht en hij moet zich op een later moment verantwoorden voor zijn daden.

Knalpistool

Politiehonden hebben het vuurwapen later teruggevonden. Na onderzoek bleek het om een knalpistool met knalpatronen te gaan, maar niet van de categorie ‘kermis’.  De politie waarschuwt voor dergelijke wapens, die niet van echt te onderscheiden zijn. “Dit had héél anders kunnen aflopen..”, aldus de politie op Facebook.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant