Afbeelding

Marianne, Chloe en Tobi kijken verlangend uit naar Casa Vita

Actueel 3.569 keer gelezen

Het zal Marianne Hoeboer-Van der Sluis best aan het hart gaan als ze over naar schatting anderhalf jaar voor het laatst de deur dichttrekt van het huis waar ze 45 jaar met veel plezier heeft gewoond. Maar juist het prettige gevoel en het leuke contact met de buren in de Prunuslaan in Pijnacker-Noord hoopt ze ook bij Casa Vita te ervaren.

De gemeenschappelijke huiskamer, de gezamenlijke binnentuin, de groene inrichting van de gebiedjes meteen buiten het veelzijdige appartementengebouw; juist door die dingen heeft de 79-jarige Pijnackerse voor Casa Vita gekozen. “Kijk daar heb ik tientallen jaren gewerkt; op de Josephschool. Het is allemaal vlakbij”, zo wijst ze in de verte.

“Waar wij straks gaan wonen, daar heb ik nog op school gezeten”, zegt de 26-jarige Tobi van Westerop over de zogenoemde voormalige Stanislaslocatie aan de Meidoornlaan tegenover het Helmhuis. We sluipen op deze kille zaterdagmiddag even bij Het Helmhuis naar binnen om niet te koud en te winderig een gesprek te voeren over Casa Vita.

Chloe Kenney, de vriendin van Tobi, hoopt dat de eerste paal snel geslagen gaat worden. De uit Londen afkomstige Chloe en de in Delfgauw opgegroeide Tobi hebben elkaar in 2018 via Scouting ontmoet. Met de Brexit in aantocht kwam Chloe snel naar Nederland. Ze werkt intussen met veel plezier bij een Delftse dierenartspraktijk, terwijl Tobi de kost verdient als softwareprogrammeur. Het jonge stelt woont nu in een huurhuis in de Medemblikstraat in Den Haag. Ze kozen deze zomer voor Casa Vita met dezelfde overtuiging die ook Marianne Hoeboer kenmerkt.

Tobi en Chloe vertellen dat het hun eerste koopwoning is. Een driekamerappartement dat ze financieel net konden rondrekenen in de tijd dat de woningmarkt nog door gekte werd overmand. “Alleen al het feit dat we hier niet hoefden te overbieden, gaf ons een zekere rust”, zegt Chloe die in korte tijd de Nederlandse taal uitstekend is gaan beheersen.

De twee jonge mensen en ‘de dame op leeftijd’ praten vol vuur over het project Casa Vita. De sterke punten vinden ze: de volledige aandacht voor duurzaamheid, qua houtbouw en energievoorzieningen. Ook de aandacht voor groen en natuur in en rond het complex sprak hen meteen erg aan. Ondanks de lokalisering in het centrum van het dorp komt er straks heel veel groen bij en binnen het woongebouw met 101 appartementen. Tweederde is koop en éénderde huur. Woningcorporatie De Goede Woning gaat deze woningen verhuren. Het project van ontwikkelaar Blauwhoed is echt anders dan anders ontworpen. Door de ‘schuine lijnen’ wordt ook de inrichting aan de Meidoornlaankant heel groen. Het parkeren wordt op eigen terrein onzichtbaar ‘opgelost’.

Marianne Hoeboer vindt het ook heel leuk dat ze bij de ‘bewonersavond’ in december mensen van allerlei leeftijden en herkomst tegenkwam. “Juist het feit dat er een gemeenschappelijke huiskamer komt en een gezamenlijke binnentuin vind ik heel leuk. Er komt ook een kasje in het middengebied. Heel grappig.”

Chloe begint breed te glimlachen als ze ziet hoe enthousiast Marianne over het project praat. Zij en Tobi zijn er van overtuigd dat het straks heel prettig wonen wordt bij Casa Vita, een project dat beoogt mens en natuur harmonieus te combineren.

Er zijn nog een paar woningen te koop: zo staan bijvoorbeeld de laatste twee startersstudio’s onder optie. Verder wachten enkele appartementen en een paar penthouses op de bovenste laag nog op een toekomstige eigenaar. Op de site www.wonenincasavita.nl staat alle informatie en kun je vanuit het beeldmateriaal de nog te verkopen woningen er uit pikken. Intussen is de locatie omheind met hekken en kan het werk beginnen. Begin 2025 zal Casa Vita - naar verwachting - helemaal tot leven zijn gewekt!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant