Lekker lezen tijdens de grote zomervakantie.
Lekker lezen tijdens de grote zomervakantie.

Op reis met Vakantielezen van Bibliotheek Oostland

Actueel 34 keer gelezen

Het is bijna zomervakantie! Ook dit jaar deelt de Bibliotheek Oostland landkaarten uit aan alle kinderen in groep 3 en 4 van de gemeenten Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland. Bij deze kaarten horen allerlei leuke leesopdrachten. De kinderen worden zo gestimuleerd om te blijven lezen in de vakantie. 

Met Vakantielezen wil de Bibliotheek Oostland kinderen laten lezen en de ouders doen gezellig mee. Alle kinderen in groep 3 en 4 krijgen in de laatste week voor de zomervakantie op school een landkaart. Via een bijbehorende website krijgen de kinderen leesopdrachten en spelletjes op hun computer of tablet. Op de website staat een aanbod van leuke verhalen, geschreven op het leesniveau van de kinderen, met prikkelende opdrachten erbij. 

Dit jaar hebben ook beroemde schrijvers meegeschreven aan de verhalen, zoals Paul van Loon en Tosca Menten. Met de landkaart reizen de kinderen langs de landen van Vakantielezen, bijvoorbeeld het Lachland. Bij ieder land maken ze een leesopdracht. Sylvia voegt er aan toe: ‘En natuurlijk zijn de kinderen in de zomervakantie ook welkom in de bibliotheek om een leuk boek uit te zoeken en te lenen!’ Meer informatie is te vinden op: bibliotheekoostland.nl/vakantielezen-2022.

Uit de krant

Uit de krant