Een dagje Ootmarsum waar tot het einde van dit jaar in het Schoolmuseum een prachtige expositie van Ben Horsthuis te bezoeken is.
Een dagje Ootmarsum waar tot het einde van dit jaar in het Schoolmuseum een prachtige expositie van Ben Horsthuis te bezoeken is.

Sponsorbus rijdt naar expositie Ben Horsthuis

Actueel 2.207 keer gelezen

Ben Horsthuis (1918-1998) was een zeer veelzijdig beeldend kunstenaar. Heel toevallig kwam de Ootmarsumse Josée Temmink een paar jaar geleden op het spoor van Ben Horsthuis die het grootste deel van zijn leven in Pijnacker heeft gewoond en gewerkt. Hij was getrouwd met de Pijnackerse Erica Kentie.

Josée Temmink raakte tijdens de coronatijd in de ban van Ben en is twintig maanden bezig geweest met het verzamelen van allerhande werk van zijn hand. Ze ontdekte dat Ben over heel veel verschillende technieken en stijlen beschikte en dat hij een ontzettend goede tekenaar en schilder was. José struinde Marktplaats af en benaderde een groot aantal uitgevers waarvoor Ben werkte: openbare, katholieke en protestantse. Het maakte Ben niet uit. Hij paste zich probleemloos aan wat gewenst werd en wat van toepassing was. Het aantal boekwerken, lesmethodes en (bijbel)verhalenuitgaven waar hij aan meewerkte, is eindeloos groot.

Het resultaat is een prachtige expositie in het Schoolmuseum in het kunststadje Ootmarsum. De Stichting Cultuur Support organiseert op donderdag 30 juni een ‘dagexcursie’ met de Sponsorbus naar Ootmarsum. Er kunnen 32 mensen mee. De kosten zijn 25 euro per persoon inclusief entree. Aanmelden kan bij: ebevaart@gmail.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant