Afbeelding

Lokale Lionsclub in actie voor de Voedselbank

vr 3 dec 2021, 10:09 Actueel

De maand december staat op de kalender en dat betekent dat landelijk gezien meer dan 130 Lionsclub en vrijwilligers van de Voedselbank in Nederland opnieuw op jacht gaan naar Douwe Egberts waardepunten.

Ook de Lionsclub Nootdorp-Pijnacker is weer van de partij. Het totaal aan opgehaalde waardepunten wordt omgezet in pakken Douwe Egberts koffie voor de Voedselbank in ons gebied. Hiervoor staan in onze gemeente, in drie vestigingen van Albert Heijn (m.u.v. Delfgauw), de Jumbo, Sabine Plusmarkt, Dirk van den Broek en in restaurant Verhage in Delfgauw duidelijk herkenbare inzameldozen.

5300 pakken koffie voor de Voedselbank
Tijdens de vorige vijf acties haalde de club meer dan 2,3 miljoen waardepunten op. Dit aantal werd bij Douwe Egberts ingewisseld voor ruim 5.300 pakken koffie van 250 gram. Vorig jaar scoorde de club het indrukwekkende aantal van 430.000 punten. Dit aantal staat voor 900 pakken koffie. Het blijkt dat veel inwoners de actie een warm hart toedragen en waardepunten blijven uitknippen voor de huishoudens die afhankelijk zijn van de Voedselbank.

Klein gebaar, groot geluk
Het zijn moeilijke tijden voor veel mensen in deze tijd van het coronavirus. Meer dan vorig jaar hebben we te maken met gezinnen die leven onder de armoedegrens. Gelukkig kan de Voedselbank veel van deze mensen ondersteunen door elke week een voedselpakket te verstrekken. Daar zit meestal maar heel af en toe een pak koffie bij. En een pak koffie in de krat is een klein gebaar, maar wordt zeer gewaardeerd! 


Ook oud geld en vreemd geld telt
Dit jaar worden de inzameldozen ook weer gebruikt voor het inzamelen van oud en vreemd geld ten behoeve van oogoperaties in derdewereldlanden. De Lions zijn via hun netwerk in staat om courant munt- en papiergeld uit de hele wereld om te zetten in euro’s. Oud geld dat niet meer door de nationale banken wordt ingewisseld, wordt op veilingen aan de hoogstbiedende verzamelaar verkocht.

Doet u mee?
De inzameldozen staan de gehele maand december in de vestigingen van AH in Ackershof, Keijzershof en de Parade, restaurant Verhage in Delfgauw, Jumbo, Sabine Plusmarkt en Dirk van den Broek. De actiecoördinatoren Herman van Atten en Frans Lettinga van de Lionsclub rekenen ook dit jaar weer op veel donateurs. Zij voegen hieraan toe dat zij graag zien dat de DE-waardepunten, munten en papiergeld in een enveloppe of zakje in de verzameldozen worden ingeleverd. Waardepunten liefst los van elkaar en als het lukt, graag met vermelding van het totaal aantal punten. Dat scheelt veel sorteer- en telwerk in het nieuwe jaar.

Voor informatie: 06-14798270.

Uit de krant