Afbeelding

Grote zorgen bij ondernemers om Ja-sticker!

Actueel 5.790 keer gelezen

Vanaf 1 maart is in Pijnacker-Nootdorp de zogenoemde Ja-sticker van kracht geworden. Wie een Ja-sticker op zijn brievenbus of voordeur plakt, krijgt zowel kranten als folders en/of folderpakketten in de bus. Wie geen sticker plakt, krijgt alleen nog maar kranten.

De Ja-sticker heeft dus dezelfde werking als de al sinds 1992 bestaande Nee Ja-sticker. Die houdt in: Nee tegen folders en Ja tegen huis-aan-huis-kranten. Naast de Nee Ja-sticker bestaat sinds 1992 ook de Nee Nee-sticker. De boodschap van die sticker aan de bezorger is: helemaal geen ongeadresseerd drukwerk. Dus: geen folders en ook geen kranten. 

De groep met een Nee Nee-sticker is de laatste jaren flink toegenomen. Ongeveer vijftien procent van alle huishoudens heeft zo’n sticker en blijft dus ook verstoken van de wekelijkse Telstar/Eendracht. De Ondernemersvereniging Pijnacker Centrum maakt zich grote zorgen over de gevolgen van de Ja-sticker voor de bezorg- en leesdichtheid van de folders die veel winkeliers nog altijd met volle overtuiging een aantal malen per jaar uitbrengen. 

Supermarkten zoals de PLUS werken met een wekelijkse folder. Jeroen van Dongen van Expert in onder meer Pijnacker en Berkel zegt dat hij 48 keer per jaar foldert en dat de directe respons daarop elf procent van de omzet uitmaakt. 

De Ondernemersvereniging Pijnacker Centrum vraagt in deze publicatie dus aandacht voor de dreiging dat straks maar een beperkt aantal huishoudens nog folders in de bus krijgt, namelijk die groep mensen die heel bewust de Ja-sticker op de voordeur plakt. 

Gratis af te halen 

De Ja-stickers is verspreid als onderdeel van een folderpakket en ze zijn gratis af te halen bij een aantal winkels in Pijnacker-Nootdorp. Hier een overzicht van deze winkels. 

• Albert Heijn, Ackershof 53, Pijnacker

• Albert Heijn, Hoefbladplein 4, Pijnacker

• Albert Heijn, Lange Baan 6, Nootdorp

• Bruna, Ackershof 30, Pijnacker

• Domino’s Pizza, Oostlaan 5, Pijnacker

• Gemeentekantoor, Oranjeplein 1, Pijnacker

• Heemskerk Juweliers, Ackershof 43, Pijnacker

• Hobotrip, Westlaan 22, Pijnacker

• Intertoys, Emmapark 106, Pijnacker

• Kantoorboekhandel van Atten, Emmapark 110, Pijnacker

• Plus Sabine Zondag, Hazelaarplein 1, Pijnacker

Wie alleen specifieke folders wil kan de keuze bepalen via de website folderkiezer.nl. Dan krijgt men het gewenste reclamemateriaal per post toegestuurd.

De Ondernemersvereniging Pijnacker Centrum heeft drie ondernemers/winkeliers naar voren geschoven om hun verhaal te doen over de Ja-sticker. Dat zijn Jeroen Koers van BRUNA Pijnacker, Martin en Marian Drop van de Dierenspeciaalzaak
DISCUS en eigenaar Jeroen van Dongen van Expert Pijnacker.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant