Het was heel gezellig druk op het plein. Foto: Martin Remmerswaal
Het was heel gezellig druk op het plein. Foto: Martin Remmerswaal

Jeugd aan de slag met graffitiop zonovergoten Marktplein

Actueel 598 keer gelezen

Een zeer geslaagde graffitiworkshop was één van de meerdere voorjaarsvakantie activiteiten die, in samenwerking met Young Connection en Team4talent, door de Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden-Holland zijn georganiseerd.

Tijdens de graffitiworkshop die gegeven werd door Micha de Bie, een professionele graffitidocent van The Hague Street Art, werden de deelnemers ook bijgestaan door de begeleiders van Stichting Jeugd en Jongerenwerk en Team4talent.

The Hague Street Art zet zich in voor alles op het gebied van Street Art in de regio Haaglanden. Stimuleert beeldende kunst in de openbare ruimte, etaleert jonge kunstenaars en het voorkomt klad- en plakvandalisme. Dit wordt vooral bereikt door kunstenaars in te zetten voor workshops en deel te nemen aan exposities en evenementen. De deelnemers aan deze graffiti workshop kregen in stappen uitgelegd hoe een graffiti artiest te werk gaat. Ze leerden niet alleen diverse spuittechnieken, maar hoorden ook om respect te hebben voor andermans spullen.

“Dit is echt een té cool feestje. Je leert de skills van graffiti spuiten, je gaat nadenken over wat je wil gaan maken en dan maak je een echt kunstwerk”, aldus een van de deelnemers. Elke deelnemer kreeg zijn zelfgemaakte graffiti paneel mee naar huis.

Uit de krant