In Beekbergen viel het oog van Beatrix op deze paddenstoel. Ze noemt het de verrassingen van de natuur, die ook in Pijnacker-Nootdorp volop te vinden zijn. Wandelen is na een vervelende periode nu helemaal haar ding!
In Beekbergen viel het oog van Beatrix op deze paddenstoel. Ze noemt het de verrassingen van de natuur, die ook in Pijnacker-Nootdorp volop te vinden zijn. Wandelen is na een vervelende periode nu helemaal haar ding!

Eindelijk rust en ontspanning door Mindful Walk

Actueel 959 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Beatrix Tas woont in Pijnacker en daar blijft ze naar eigen zeggen ‘lekker zitten’. Ze streek ooit vanuit Den Haag in het rustige, agrarische dorpje neer, nadat ze in 1985 - tijdens een wintersportvakantie - haar man had leren kennen. Beatrix heeft onlangs de groene omgeving van Pijnacker-Nootdorp helemaal (her)ontdekt. Wandelen geeft haar ontspanning en rust. Deze ervaring wil ze heel graag delen door middel van een zogenoemde Mindful Walk-cursus.

Kijk op mindfulrun.nl/pijnacker-nootdorp, mail beatrixtas@planet.nl of bel met 06-83253119.

Hoe dit letterlijk op haar pad is gekomen? In 2019 ging het allemaal niet zo lekker met Beatrix. “De bekende druppel”, vertelt ze. “Mijn man kreeg een herseninfarct en ik stopte na 38 jaar als wijkverpleegkundige. Het was even allemaal te veel.” Beatrix raakte in een depressie en kwam een tijdje de deur niet meer uit. “En online sporten is gewoon niet mijn ding.” Toen een kennis opperde om een keertje te gaan wandelen, krabbelde ze langzaam weer uit de put. Sindsdien heeft ze de smaak te pakken en heeft ze al heel wat kilometers erop zitten. “Ik heb een paar goede schoenen gekocht, want daar begint het allemaal mee”, lacht ze. “En toen ben ik gaan doorpakken. Het ging steeds beter. In januari liep ik door de Groenzoom en dacht: hier moet ik nog veel meer mee gaan doen. Ik was één geworden met de natuur, mijn hoofd was leeg en ik voelde mij weer rustig.” 

Sindsdien organiseert Beatrix in de groene omgeving rondom Pijnacker-Nootdorp Mindful Walk cursussen. Een vijf weekse cursus kost slechts 95 euro. Dus voor het geld hoef je deze uitdaging niet uit de weg te gaan. Het levert namelijk iets onbetaalbaars op: rust, genieten en ontspanning. “En bewuster worden van het leven. Gisteren heb je gehad, vandaag heb je en morgen zien we wel weer”, zegt ze. De cursus bestaat uit verschillende onderdelen. “Het is een combinatie van Mindfulness, ademhalingstechnieken en wandelen”, vervolgt Beatrix. “Het mooie van de natuur is ook dat je altijd onverwachte dingen tegenkomt. Laatst liepen we ineens door de sneeuw. Dat zijn echt verrassingen.” Startpunt van de cursus is momenteel de parkeerplaats nabij molen Windlust in Nootdorp. “Van daaruit gaan we wandelen door het Dobbeplas gebied. We werken aan ademhaling, het tot rust komen en natuurlijk praten we over dingen.” Voorlopig biedt Beatrix Mindful Walk aan, maar vrijdag start ze ook met Power Walk (dat zit een beetje tussen wandelen en hardlopen in) en eind april wil ze ook aan de slag als wandelcoach. 

Beatrix is dus weer helemaal terug en zit lekker in haar vel. Wil jij dat ook ervaren? Kijk dan op mindfulrun.nl/pijnacker-nootdorp, mail beatrixtas@planet.nl of bel met 06-83253119. Alles is bespreekbaar bij Beatrix. Ze heeft een uitstekend luisterend oor. Het enige dat je zelf moet regelen zijn een paar lekkere wandelschoenen!


Uit de krant