Jaimy Groenen geeft met Private Swimming zwemles in het badje van Centre du Lac.
Jaimy Groenen geeft met Private Swimming zwemles in het badje van Centre du Lac.

Privé leren zwemmen met een instructeur met een glimlach

Zakelijk 3.688 keer gelezen

De jonge Jaimy Groenen is een heel betrokken zweminstructeur. Als voormalig keeper in de Feyenoord-jeugd is de Bodegraver uit sportief hout gesneden. Hij heeft de opleiding Sport & Bewegen gedaan en vervolgens een gedegen opleiding tot zweminstructeur.

Jaimy heeft bij diverse zwemscholen en zwembaden zwemles gegeven en nu zijn eigen bedrijf opgericht: Zwemschool Private Swimming. Hij leert kinderen vanaf 4,5 tot ongeveer 9 jaar zwemmen.

Sinds kort huurt Jaimy Groenen met Private Swimming ‘ water bij Centre du Lac, het welnesscentrum aan de Katwijkerlaan in Pijnacker. Op woensdagmiddag van 16.15 tot 18.45 uur en na de zomervakantie ook op dinsdag van 16.15 tot 18.15 uur.

Centre du Lac heeft een heerlijk warm zwembadje van acht bij vier meter waar je met kleine groepjes prima kunt leren zwemmen. De groepjes tellen bij Private Swimming maximaal drie kinderen. De ouders bepalen zelf of ze hun kind individueel les willen laten krijgen of met een of enkele andere kinderen erbij.

Jaimy vertelt dat de belangstelling meteen na de start van Private Swimming bij Centre du Lac al groot was. Hij geeft steeds een half uur les en intussen is het rooster al behoorlijk gevuld. Maar natuurlijk kunnen er nog kinderen bij.

Jaimy heeft als zweminstructeur ook aan grotere groepen lesgegeven en weet dus heel goed wat het verschil is. “Je kunt veel meer gerichte aandacht geven en echt inspelen op de persoon van het kind. Daardoor is het mogelijk om een kind beter te leren zwemmen en ook sneller. Een normaal getalenteerd en ontwikkeld kind zal in zeven tot acht maanden kunnen afzwemmen voor het A-diploma”, aldus Jaimy die altijd een tweede persoon bij zich heeft voor de begeleiding en het in de gaten houden van de kinderen. Zijn zus Melissa en zijn moeder Sandra zijn onder meer inzetbaar. Private Swimming geeft zwemles aan alle kinderen, ook kinderen met een motorische of andere beperking.

Jaimy vindt de levenslust en het enthousiasme van jonge kinderen prachtig. Hij wil van een zwemles iedere keer weer een serieus feestje maken. Lesgeven doet hij met een glimlach. Het belangrijkste is: het kind vertrouwen geven. Dan komt de rest bijna vanzelf…

www.privateswimming.nl
info@privateswimming.nl
06 – 1486 6064
06 – 3984 5089


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant