Logo telstar-online.nl
Deze Pijnackerse Watervrienden werden gekust en gekroond.
Deze Pijnackerse Watervrienden werden gekust en gekroond.

Helden van Watervrienden in het zonnetje

  •   keer gelezen   Sport

De Pijnackerse Watervrienden hebben tijdens hun algemene ledenvergadering een vijftal mensen als Lid Van Verdienste benoemd. Deze mensen zijn voornamelijk actief met de technische opleiding (ABC opleiding).

De voorzitter benoemde Gerrie en René Kortekaas (beide al 46 jaar lid), Mariëlle van Swieten (20 jaar lid) en Thonia Veldhoven (15 jaar lid) tot Lid Van Verdienste. Gerrie en René zijn al jaren leden van de Technische Commissie (TC), ze geven zwemles, snorkelen, zijn examinatoren en zijn zelf al jaren trouwe zwemmers. Mariëlle is voor de vereniging een opleiding gaan doen. Opleiders voor opleiders. Zij is bevoegd om kinderen op te leiden tot assistent zwemleider. Zo heeft zij de afgelopen jaren al menig assistent enthousiast gekregen om les te gaan geven. Ook aan het nivo hoger heeft ze gedacht. Vorig jaar heeft ze in samenwerking met andere leden van de TC een aantal zwemopleiders opgeleid waar de PWV zeer trots op is. De jeugd heeft de toekomst en daar werken we aan.

Thonia geeft al jarenlang op de woensdag les en heeft met o.a. Mariëlle het opleidingsboek voor de assistenten gemaakt. Al deze mensen begeleiden eventueel nog steeds de assistenten in de praktijk. Tijdens de vergaderingen van het bestuur werd gesproken over het 50 jarig bestaan van de vereniging en wat zou het leuk zijn als er 5 mensen als Lid Van Verdienste benoemd zouden worden. Maar ze konden geen andere meer bedenken. Dat was niet waar namelijk het bestuur had bedacht om Hans Bouwer ook Lid Van Verdienste te maken. Hans al 47 jaar lid. Examinator, lesgever, uurleiding, jaren voorzitter van de TC, al 14 jaar voorzitter van de vereniging. Werkzaamheden in verband met bouw van het clubhuis. Maar ook in de wedstrijdploeg actief als scheidsrechter of kamprechter. Ja, ook hij verdiende deze titel waar hij duidelijk mee verrast bleek te zijn. De pijnackerse watervrienden draait op vrijwilligers die uren aan de badrand staan om les te geven, kinderen op te leiden, wedstrijdtraining te geven en natuurlijk ook lekker zelf zwemmen. Een vereniging waar geldt vele handjes maken licht werk.

Meer berichten