Logo telstar-online.nl
Jan Schrijver
Jan Schrijver

Oliveo vindt weer aansluiting

  •   keer gelezen   Sport

Pijnacker - De wedstrijd KethelSpaland tegen Oliveo had al eerder gespeeld moeten worden, maar het (nieuwe) complex kon nog niet gebruikt worden van de Spalanders. Dit weekend dus 1 wedstrijd in de 3e klasse B. Bij winst doet Oliveo goede zaken en kan het naar de 2e plek stijgen. Voor KethelSpaland wéér een wedstrijd om van de hatelijk 0 af te komen. Boven de nieuwe A4 werd afgetrapt op het kunstgras daar het hoofdveld (echt gras) nog niet over belijning beschikt.

Het was duidelijk dat KethelSpaland er op gebrand was om van de 0 af te komen. Met een hoop enthousiasme en wat speldenprikjes werd de Oliveo defensie onder druk gezet. Het aanwezige publiek zag in een heerlijk najaarszonnetje een leuke openingsfase. Oliveo had weliswaar het meeste balbezit maar echt gevaarlijk werd het niet. Even leek Oliveo vroeg op achterstand te komen na een bekeken lob van de Schiedamse aanvoerder. Gelukkig voor Oliveo stuiterde de bal, via de onderkant van de lat, aan de goede kant van de doellijn. Na een halfuur was het toch de thuisploeg die op voorsprong kwam. De Oliveo defensie stond te slapen en dekte niet kort genoeg waarna de spits makkelijk kon inschieten. Oliveo daarentegen werd niet echt gevaarlijk op een vrije trap van Van Wichen na. Met 1-0 werd de rust ingegaan.

Vlak na rust was het Oliveo dat de gelijkmaker maakten. Woutersen gaf een lange bal op maat aan Bijnsdorp die werd afgerond. Lang kon Oliveo niet genieten van de gelijkmaker. Het was diezelfde Woutersen die nu een vrije trap ongelukkig verlengde met het hoofd naar een Schiedammer. Het sein voor trainer De Mooij op te gaan wisselen. Bentvelzen en Van der Zwan werden gebracht voor nieuwe aanvallende impulsen. De term gouden wissel is hier wellicht op zijn plaats. Eerst was het Bentvelzen die Hoogland bediende en verwoestend uithaalde voor de 2-2. Diezelfde Bentvelzen bracht Oliveo voor het eerst op voorsprong. Vloemans draaide handig weg en gaf de bal voor bij de 1e paal op de inkomende Bentvelzen.

Hierna ging het lopen bij Oliveo en was het tegenhouden voor KethelSpaland. Bentvelzen gaf andermaal een assist door een handig balletje mee te geven aan Van der Zwan. De ingevallen spits ronde beheerst af. Bij de 2-5 was Van der Zwan wederom betrokken nadat er een duwfout was gemaakt in de 16. Een koud kunstje voor Kleij die de keeper het nakijken gaf vanaf 11 meter. Het slotakkoord was wederom Van der Zwan die een half mislukt schot van Hoogland tot doelpunt promoveerde.

En zo heeft Oliveo weer de aansluiting gevonden bij ODB. Achtereenvolgens SEP, REMO en Gr.W2VAC moeten uitwijzen of Oliveo een rol van betekenis gaat spelen voor de titel.

Meer berichten